打开微信扫描二维码

点击右上角进行分享

分享到微信
充值中心 我的收藏 订单中心 我的组卷 退出

2019中考(人新)英语九全U11--14阅读练习及答案

2019中考(人新)英语九全U11--14阅读练习及答案

2018-12-16
0
233.5 KB
暂无评
简介
免费
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
第 1 页 共 6 页 2019中考(人新)英语九全U11--12阅读练习及答案 一、阅读理解。 A There is good news for old people with Alzheimer’s disease (老年痴呆症). As we know, people who have Alzheimer’s disease may get lost easily. Sometimes they can’t find the way to their home. All the family members must be worried about their safety. Now, some has invented GPS-enabled walking shoes. The shoes are very special and useful. They can help people find old people easily, wherever they go. These walking shoes are especially important for people who are in the earliest stages of Alzheimer’s disease. According to the research, such old people have the highest danger. Let’s see some terrible facts. About 60℅ of patients with Alzheimer’s disease get lost for days when they go for a walk. Up to half of those who are lost and not found within 24 hours can die outside. If old people wear such shoes , you needn’t worry about that. These shoes can help their families to find them easily if they are lost. So you see, the shoes can ensure old people’s safety. These walking shoes are equipped with a GPS device (设备) in the heel. The shoes are very comfortable and they look like the shoes that many old people wear. The GPS-enabled walking shoes have a great advantage. Of course, the shoes are suitable for children .Parents can ask them to wear such shoes. Then they can find their children easily. But some children have different ideas. Sometimes, they don’t want their parents to know where they are. What will they do? Well… some children say that they will take them off and put them at home. 1.Who are the GPS-enabled walking shoes suitable for? A. Old people with Alzheimer’s disease B. Students in primary school. C. Old people who are strong and healthy. D. Anyone around the world 2.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to ? A. GPS-enabled walking shoes B. Their families. C. Old people D. Their children. 3.Why don’t some children like to wear GPS-enabled walking shoes ? A. They think the GPS-enabled walking shoes are very ugly. B. It is uncomfortable to wear GPS-enabled walking shoes. C. The GPS-enabled walking shoes are suitable for them. D. They don’t want their parents to find them easily. 4.What does this passage mainly talk about? A. People who have Alzheimer’s disease can’t find the way to their home sometimes. B. The GPS-enabled walking shoes can help us find the old or the children easily. C. The GPS-enabled walking shoes look like the shoes that many old people wear. D. We can see the GPS-enabled walking shoes easily wherever we go around the world. 【答案】 1.A 2.C 3.D 4.B 【解析】 试题分析:这篇文章主要是谈论全球定位系统步行鞋可以帮助我们很容易找到老人或儿童。全球定位系统步行鞋对老年痴呆患者适合,一些孩子不愿意穿GPS定位鞋是因为他们不想让他们的父母容易地找到他们。 1.A细节信息题。据文章There is good news for old people with Alzheimer’s disease (老年痴呆症). Now, some has invented GPS-enabled walking shoes.可知,全球定位系统步行鞋对老年痴呆患者适合。故正确答案为A. 2.C猜测词义题。根据If old people wear such shoes , you needn’t worry about that. These shoes can help their families to find them easily if they are lost. 可知,在第2段划线单词“他们”是指老人。故该题正确答案为C. 3.D细节信息题。根据Parents can ask them to wear such shoes. Then they can find their children easily. But some children have different ideas. Sometimes, they don’t want their parents to know where they are.可知,一些孩子不愿意穿GPS定位鞋是因为他们不想让他们的父母容易地找到他们。即该题选D. 4.B主旨大意题。通读全文且根据The shoes are very special and useful. They can help people find old people easily, wherever they go. Of course, the shoes are suitable for children .可知,这篇文章主要是谈论全球定位系统步行鞋可以帮助我们很容易找到老人或儿童。故正确答案为B. 【难度】较难 B 阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Several years ago, Kevin Stephan, then aged 11, was playing baseball when a player accidentally hit him with a bat. Kevin fell down and his heart stopped. Penny Brown, the mother of another player, was watching the game.Penny usually worked in the evenings as a nurse, but luckily that evening she wasn’t working. Penny ran to helped Kevin and saved his life. Nearly seven years later, Kevin was washing up in the kitchen of the Hillview Restaurant in Buffalo, New York State. Normally, 18-year-old Kevin had school in the afternoon, but that week there were exams and he didn’t have any class. At about 2 p.m., Penny Brown was having lunch with her family in the restaurant. She was eating when some food got stuck in her throat. She was very frightened because she couldn’t breathe. Kevin was a volunteer firefighter in his free time and he ran to help. A waitress tried to help her, but the food was still stuck in Penny’s throat. Kevin pulled his hands quickly into her stomach and saved Penny’s life. He didn’t know it was Penny, but his mother, Lorraine Stephan, was also having lunch in the restaurant. She realized that Penny was the woman who saved Kevin’s life, seven years before, at the baseball game. Both Penny and Kevin were completely amazed by the coincidence(巧合)! 1. What happened during the baseball game? A. Penny fell down. B. Penny’s son was hit. C. Kevin hit someone. D. Kevin’s heart stopped 2. Why was Penny at the game? A. She liked playing baseball. B. Her son’s friend is the player. C. Her son was playing baseball. D. She was working as a nurse. 3. What did Kevin usually do in the afternoon when he was 18? A. He had some exams. B. He studied at school. C. He worked as firefighter. D. He worked in a restaurant. 4. From the last paragraph, we know that __________. A. Penny couldn’t breathe because she was frightened. B. Kevin helped Penny when some food was in her throat. C. Kevin was having an exam while Penny was having lunch. D. Penny and Lorraine were having lunch together at that moment. 5.What can we learn from the story? A. No pain, no gain. B. It is better to give than to take. C. A friend in need is a friend indeed. D. God helps those who help others. 本文主要一个 11 岁的小男孩在晕倒和心脏停止跳动时被一个护士救了,7 年后他在一家饭店无意中救了这个救过他的被食物噎住喘不过气的护士。 1、D 细节题。由第二段第一句的前半句可知,故选 D。 2、C 细节题。由第二段第一句“the mother of another player”可知。 3、B 细节题。由第三段第二句“normally, 18-year-old Kevin had school in the afternoon”可知。 4、B 细节题。用排除法做题,A,C,D 选项的表达和原文不符。 5、D 推断题。从文中主旨大意可知,文章表达 “助人就是助己” 。 二、词汇运用 (ⅰ)用方框中所给词语的适当形式填空。每词限用一次。 ask  except  healthy  miss  think of 1.     is not valued till sickness comes.? 2.Mr Jobs     to give a speech at Stanford.? 3.Every time Mrs Green hears the song, she always     the old time.? 4.Jerry hasn't told anyone about the secret     his head teacher.? 5.The policeman started off at once in search of the     child.? (ⅱ)[2019·原创题] 根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。   My dear Cindy, the day you see I'm getting old, I ask you to please be 6.    (耐心的). But most of all, try to understand what I'm going 7.    (经过). ?   When we talk, if I 8.    (重复) the same thing a thousand times, don't interrupt to say, “You said the same thing a 9.    (分钟) ago.” Just listen, please. Try to remember the times when you were little and I would read you the same story, night after night, until you fell 10.    (睡着的).?   Remember when I had to run after you to get you to take a 11.    (淋浴) when you were just a little girl??   If I sometimes 12.    (失去) track of what we're talking about, give me the time to remember. And if I can't, don't be 13.    (紧张的) or impatient. Just remember that the most important thing for me is to be with you.?   When those days come, don't feel sad. Just be with me and understand me while I get to the end of my life. I'll thank you and never forget the gift of time and joy we 14.    (分享).?   With a big smile and the 15.    (巨大的) love I've always had for you, I just want to say, I love you, my darling daughter.? 参考答案: (ⅰ)1.Health 2.was asked 3.thinks of 4.except 5.missing (ⅱ)6.patient 7.through 8.repeat 9.minute 10.asleep  11.shower 12.lose 13.nervous 14.shared 15.huge 三、书面表达   近期,你们学校针对学生利用电子设备(device)上网的情况做了一次调查,具体结果如下表。请你用英语写一份调查报告,以便刊登在校刊上。要求不少于80词,并简要分析产生这种情况的原因。 参考答案 Ⅲ.One possible version:   The graph shows the results of a survey in which students were asked about their preferred devices for going online. There are four main devices in their answers: a smartphone, a laptop, a tablet and a desktop computer.   From the chart it is clear that most students prefer to use smartphones and laptops. Nearly a third of students prefer to go online with a smartphone. Thirty per cent like to use a laptop. A desktop computer accounts for fourteen per cent of users' preferred devices. Only few students prefer a device other than these main four.   In conclusion, since mobile and portable devices are the most popular choices, it is clear that many students like to take them around. The desktop is too heavy to carry and hard to use, so it is the least popular. 2019中考(人新)英语九全U13--14阅读练习及答案 一、阅读理解。 A Jessy The flight was tiring, but here I am at last, in Sydney! look! Here we are at last! The Sydney Opera House! It looks like shells! It’s wonderful and amazing! And I’m taking the plane to New Zealand on Tuesday. I’ll post again from there. Paris is beautiful! We went on a great city tour. We also took a boat ride on the River Seine. And it’s nicer to just sit at a street cafe and watch the world go by. But to tell you a secret. Frank’s disappointed because no one can understand his French! We’re staying at a farm in Utah. There is nearly nothing! It’s too quiet. Every morning, we get up really early, and we ride the horses. Then it’s breakfast and more riding—not my idea of fun! So, today I walked to a little town near the farm where they actually have Internet! Next week, we’re shopping in New York. I can’t wait! 1.Where is Jessy writing from? A. Sydney. B. New Zealand. C. Paris. D. Utah. 2.What did Donna and Frank do during their travelling? A. They visited museums. B. They took a boat ride. C. They sat at a street park. D. They watched movies in the cinema. 3.Which of the following is TRUE according to Anna's Moments(朋友圈)? A. It is too noisy around the farm. B. Her idea of fun is horse riding. C. She is going to London next week. D. She cannot use Internet at the farm. 【答案】 1.A 2.B 3.D 【解析】 试题分析:本文叙述了Jessy在悉尼看到的悉尼歌剧院像贝克一样,非常漂亮,令人吃惊,她下一站要去新西兰。Donna 和 Frank在巴黎坐船旅行,Frank感觉很失望没有人能理解他的法语。Anna在美国犹他州的农场上,吃完早饭后她可以骑马,但是她要去农场附近的小镇上才能有网络。 1.细节理解题。根据here I am at last, in Sydney!可知,Jessy 现在在悉尼,所以这是在悉尼写的,故选A。 2.细节理解题。根据We also took a boat ride on the River Seine.可知,他们坐船旅行了,故选B。 3.细节理解题。根据I walked to a little town near the farm where they actually have Internet!可知,在农场里没有网络,需要走到农场附近的小镇上。故选D。 【难度】较易 B 阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Alicia Keys was born in 1981 and grew up in New York. She had music and dance classes when she was a child and she first appeared on TV in the Cosby Show at the age of four. She started piano lessons when she was seven and learned classical music before she began to write her own songs at the age of 14. Alicia signed a contract with J Records in 1999. She recorded several songs for films before her first album, Songs in Minor, came out in 2001. This was a fantastic success. It entered the charts at number one, sold 236,000 copies in its first week, and went on to sell over 12 million copies worldwide. Alicia won five big awards, including Song of the Year for Fallin’, the album’s top single, which was a number one hit for six weeks. Since then, Alicia has sold over 30 million albums. She has also become an actress and a record producer with her own studio. She plays the piano as well as singing on all her albums and she has written some great songs for other artists. She has performed in TV programmes and she made her first film, Smokin’ Aces, in 2007. Her other films include The Nanny Diaries (2007) and The Secret Life of Bees (2008),’ 1. Which of the following statements is NOT true when Alicia Keys was a child? A. She lived in New York. B. She took classical music lessons. C. She learned dancing and singing. D. She often appeared on television. 2. When did Alicia start writing songs? A. In 1995 B. In 1999 C. At the Cosby Show D. At the age of seven 3、The underlined words Song of the Year for Fallin’ in the second paragraph refers to? A. A number one album in 2001. B. The top sale album copies in a week. C. The name of a hero in Songs in A Minor. D. The song which was at the top of the charts for weeks. 4、What has Alicia done since 2001? A、She has opened her own studio. B、She has started playing the piano. C、She has recorded all her songs herself. D、She made her first film The Nanny Diaries. 5、Which of the following shows the right order of what happened to Alicia? ①Made the film Smokin’ Aces ②Signed a contract with J Records ③Appeared on TV in The Cosby Show ④Songs in A Minor sold 236,000 copies ⑤Become an actress and a record producer A. ③④②⑤① B. ③①④②⑤ C. ③⑤④②① D. ③②④⑤① 【详细解析】 本文主要介绍一名著名歌手的成功史。 1、D 细节题。A,B,C 在文中都有提及,D 没有提及。 2、A 细节+算术题。由第 1 段第 1 句最后 1 句可知,1984 出生,14 岁作曲,1984+14=1995。 3、D 细节题。划线部分,后面有一个定语从句进行补充说明,the album’s top single, which was a number one hit for six weeks。 4、A 细节题。用排除法做题,B,C,D 表述和原文不符。 5、D 细节题。在原文找出相关的表达然后排序就能确定答案。 二、[2018·聊城改编] 语法填空 阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词,或填入括号中所给单词的正确形式。   Many children love animals. And Willow Phelps is one of 1.    (they). In fact, this American little girl not only loves animals, but she also has done really a lot for them. And 2.     she did these kind things, she won the 2016 ASPCA(美国防止虐待动物协会) Kid of the Year.?   Willow's 3.    (love) for animals started early. When she was about 3 years old, her family took in 4.     18-year-old cat. Under the care of Willow, the cat lived for another 3 years. After that, many old pets arrived in Willow's home. So, Willow began to make plans to help more 5.    (animal).?   With her mum's help, Willow began running, swimming and even sewing(缝制) toys 6.    (raise) money for animals in need of help. In her young life, she has 7.    (successful) completed the three projects. Finally, she raised $11,000.She also succeeded in 8.    (stop) the use of live goldfish as prizes at her school party. And what she did for goldfish 9.    (notice) and rewarded(奖励) by the ASPCA.?   “I will continue to speak up for animals no matter 10.     hard it is,” said Willow. Willow dreams of becoming an animal doctor in the future. Let's hope this little girl's dream will come true.? 参考答案: 1.them 2.because 3.love 4.an 5.animals  6.to raise  7.successfully 8.stopping  9.was noticed  10.how

资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容

下载文件到电脑,使用更方便
免费