备课
  • 备课
  • 试题
上传文档 赚现金

人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)01
人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)02
人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)03
人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)04
人教目标版中考英语课本一轮聚焦夯基练习 九全Units9-10(含答案)05
还剩3页未读,继续阅读
下载需要5学贝
加入资料篮
资料简介 展开

九全Units9--10

一、阅读理解。

Paragraph 1Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They

  say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: 1green and yellow vegetables of all kinds;(2  citrus(柑橘)fruits and tomatoes;3potatoes and other fruits and vegetables;4meat of all kindsfish and eggs;5milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷类食物),rice is also in this kind of food;7butteror something like butter.

      Paragraph 2People in different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times a clay. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw or cooked. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is what you eat every day.

      Paragraph 3There are two problemsthenin feeding the large number of people in the earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.

1.From the first paragraph we know noodles belong to a kind of_______food.

   A. vegetable                                                      B. fruit

   C. meat                                                            D. cereal

2.According to the scientists which of the following groups is the healthiest for your lunch?

A. Chickenapplescereal and cabbages.

B. Potatoescarrotsrice and bread.

C. Orangesbananasfish and tomatoes.

D. Beefporkfish and milk.

3.People in different countries and different places of the world_________

A. have the right kinds of food to eat

B. cook their food in the same way

C. have their meals at the same time

D. eat food in different ways

4.Which of the following is NOT true?

A. People in some places don’t have enough food to eat.

B. There are too many people in the world.

C. One of the problems is that no one is hungry.

D. The scientists are trying to make people grow strong and healthy.

5.If there is Paragraph 4what do you think is going to be talked about?

A. When people eat their lunch

B. What to do with the two problems

C. How to cook food in different ways

D. Why people in different places eat different kinds of food

参考答案1. D  2. A  3. D  4. C   5. B  

二、单项选择。

1. My favorite  _D_ is spring. I can fly kites with my friend. (2017毕节)

A. month  B. day  C. weekend  D. season

2. —Could you give me a few  _C_ on how to spend the coming summer holiday?

—OK. Let me see. (2017宿迁)

A. hobbies  B. knowledge

C. suggestions  D. information

3. —Mario, your mobile phone is ringing.

—Wait a minute. It's dangerous for us  _B_ it while crossing the street. (2017南充)

A. answering  B. to answer

C. answer  D. answered

4. —What's the meaning of “One Belt and One Road”

—Let me  _D_ the words in the new dictionary. (2017孝感)

A. look at  B. look for

C. look after  D. look up

5. Yesterday Mr. Green went to his hometown and visited the old house  _A_ he was born in. (2017泰安)

A. which  B. where  C. what  D. it

6. —It's hot today, isn't it?

—Yes, it is. Why not  _B_ your jacket(2017百色)

A. take care  B. take off

C. take place  D. take after

7. (导学号:22604024)—Why are you so happy, Mr. Wu?

—Because the movie yesterday evening was so  _B_ and it made me  __. (2017安顺)

A. moving; moving  B. moving; moved

C. moved; moving  D. moved; moved

8. As soon as I heard the news that I passed the driving test, I felt  _B_ at once. (2017德州)

A. angry  B. relaxed

C. afraid  D. nervous

9. —All the students went home  _A_ Lin Tao. Why?

—Because he did something wrong and had to wait for his parents to come to school.

A. except  B. besides

C. with  D. beside

10. The Shaolin Temple is a famous place of interest. It  _D_ tons of tourists from both home and abroad every year.

A. increases  B. introduces

C. realizes  D. receives

三、完形填空。

通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。
Malls are popular for Americans to go to. Some people spend        1       much time at malls that they are called “mall rats”. Mall rats shop until they visit hundreds of stores.
    People like malls for many        2       . They feel safe because malls have police stations. Parking is usually         3       , and the temperature inside is always fine. The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and large green trees.
    The        4        mall in the United States is the mall of America in Minnesota. It covers 4.2 million square feet. It has 350 stores, eight night clubs, and a large park! There are parking spaces for 12,750        5       . About 750,000 people shop there every week.
    The first mall in the United States was built in 1965 in Edina, Minnesota. People love doing all their shopping in         6        place(s). More malls are built around the country. Now malls are like town centers where people come to        7       many things, they shop, of course, they also eat in food courts that have food from all over the world. They see movies at theaters. Some people even get their daily         8       by doing the new sport of “ mall walking.”        9       go to malls to meet friends.
    In some malls, people can see a doctor or a dentist and even go to the church. In other words, people can do just about        10       in malls. Now people can actually live in their favorite shopping center.           

1. A. too 

B. very

C. quite

D. so

2. A. reasons 

B. places

C. products

D.  kinds

3. A. expensive

B. difficult

C. free

D. quick

4. A. newest 

B. largest

C. tallest

D. biggest

5. A. bikes 

B. cars

C. ships

D.  buses

6. A. one 

B. two

C. three

D. four

7. A. see

B. watch

C. do

D. buy

8. A. activity

B. study

C. project

D. exercise

9. A. The other 

B. The others

C. Others

D. nothing

10. A. something

B. everything

C. anything

D. nothing

【答案】

1D;(2A;(3C;(4B;(5B

6A;(7C;(8D;(9C;(10B 

【考点】人生百味类,政治经济文化类,社会现象类  

【解析】【分析】这篇短文主要讲述了美国的商业街。文章介绍了人们喜欢逛商业街的原因、美国最大的商业街、第一个商业街的出现以及如今商业街提供的全方位的服务。
1)考查副词及语境的理解。根据语境,一些人花很多时间在商业街以致他们被称为逛街狂“so---that---”是固定搭配,引导结果状语从句。故选D
2)考查名词及语境的理解。reasons:原因, places :地点、场所, products  :产品, kinds:种类。联系下文,我们觉得安全、可免费停车、室内温度宜人,这些都是人们喜欢逛商业街的原因。故选A
3)考查形容词及语境的理解。expensive:昂贵的,difficult :困难的, free:免费的, quick:迅速的。联系上文,人们喜欢逛商业街是因为那里安全,可免费停车等。故选C
4)考查形容词及语境的理解。newest:最新的, largest:最大的,指面积等, tallest :最高的, biggest:最大的,指形状。根据下文对商业街的占地、商铺、停车场、可容纳人数的介绍可知,这是介绍美国最大的商业街。故应选B
5)考查名词及语境的理解。bikes   :自行车, cars:小车,  ships :轮船, buses:公共汽车。根据语境,在商业街停的应该是小车。故选B
6)考查数词及语境的理解。根据People love doing all their shopping的描述可推知,人们喜欢在一个地方购买他们所有的商品。故应选A
7)考查动词及语境的理解。根据下文的描述,人们在商业街不光是可以买东西,还可以做很多其他如就餐、看电影等事情。故应选C
8)考查名词及语境的理解。activity:活动, study:学习,   project:计划, exercise:锻炼。根据下文by doing the new sport of “ mall walking.”的描述可知,人们可以在商业街里做他们的日常锻炼。故选D
9)考查不定代词及语境的理解。根据前文描述,一些人在商业街做日常大量,另一些人则在商业街会见朋友。some ---others---是固定搭配,表示一些……另一些……”,故应选C
10)考查不定代词及语境的理解。 联系上下文描述可知,商业街能够提供各种服务,因此在商业街可以做一切事情。故选Beverything,所有的。
【点评】政治经济类短文。

四、任务型阅读。

A healthy body is very important to every one of us. When you are sick, you feel painful all over your body, have no energy to work, and the only thing you want to do is lying on the bed. When you are healthy, you can eat well, sleep well, sing and jump happily, do all the things you like to enjoy life.

The ways to keep healthy are different. In the morning, you can get up early, go outside, breathe the fresh air and do physical exercise. Running and fast walking are especially helpful to keep healthy. If you are a busy person and have no special time to do these things, there are still some ways useful for you to keep fit. The easiest way is walking to your office instead of riding a bike or taking a bus.

You also have to take a periodical(定期的) physical examination. Your doctor will know the condition of your body most clearly, and he will give you the most valuable advice to keep fit. You should always try to make yourself happy. If you feel happy, you can eat well, sleep well, and your body is sure to be in an excellent condition.

Health is the most valuable possession(财产) a person expects in his life. Try every way to keep fit. It is my advice to those who want to live a happy life in this beautiful world.

1. When can you have no energy to work according to the passage?

______________________________________________________

2. What should you do if you have little time to exercise?

______________________________________________________

3. Why do you have to take a periodical physical examination?

______________________________________________________

4. What is the most valuable possession in your life?

______________________________________________________

5. Who will take the writer’s advice?

______________________________________________________

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要阐明了健康是一个人生命中最有价值的东西,并且给出了保持健康的建议。

1. When I am sick.【解析】细节理解题。题干意为:根据文章,你什么时候可能会没有体力去工作?根据第一段第二句“When you are sick, you feel painful all over your body, have no energy to work...”可知答案。

2. Walk to my office instead of riding a bike or taking a bus.【解析】细节理解题。题干意为:如果你几乎没有时间锻炼,你应该做什么?根据第二段最后两句“If you are a busy person and have no special time to do these things, there are still some ways useful for you to keep fit. The easiest way is walking to your office instead of riding a bike or taking a bus.”可知答案。

3. The doctor can know the condition of my body most clearly, and he will give me the most valuable advice to keep fit.【解析】细节理解题。题干意为:你为什么不得不定期做体检?根据第三段前两句“You also have to take a periodical(定期的) physical examination. Your doctor will know the condition of your body most clearly, and he will give you the most valuable advice to keep fit.”可知答案。

4. Health.【解析】细节理解题。题干意为:你生命中最宝贵的财富是什么?根据最后一段第一句“Health is the most valuable possession(财产) a person expects in his life.”可知答案。

5. Those who want to live a happy life in this beautiful world.【解析】细节理解题。题干意为:谁会采纳作者的建议?根据最后一段最后两句“Try every way to keep fit. It is my advice to those who want to live a happy life in this beautiful world.”可知答案。

五、书面表达。

不同的国家有不同的风俗文化, 在庆祝节日方式上都是不同的。在今天的班会课上, 你班的同学们就我们该如何看待外国节日对中国的影响这个话题展开了激烈的辩论。请结合短文内容, 用英语写一篇题为How Should We Treat Foreign Festivals的作文。

1. 要点:1)现在有哪些外来节日?(至少列举3 );

2)它们对我们有哪些影响?我们是否该庆祝它们?为什么?

3)我们该如何看待外来节日?

2. 要求:1)文中不得出现真实姓名和学校名称;

2)词数80左右。

How Should We Treat Foreign Festivals?

 Nowadays,  more and more foreign festivals are coming into China,  such as Christmas Day,  Valentine's Day and April Fool's Day.

Some of them are arousing increasing attention yearly in China. So some people are worried whether these foreign festivals will replace the Chinese traditional festivals.

In my opinion,  we should celebrate some meaningful foreign festivals because these festivals help us Chinese know more about the culture of different countries.

I think we should love our own traditional festivals and never give them up. At the same time,  why not try to introduce them to foreign countries?

 

 

 

 

 

 

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

云校通试用期间每日仅可下载10份收费资料(今日还剩0份),本次下载学贝将从您个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载 送扩音器
  • 扫码直接下载
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价值0元

    下载需支付0学贝

    扫码邀请0名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将图片发送给好友

    每邀请1人关注教习网即可获得5学贝,学贝秒到账,多邀多得无上限,在个人中心查看学贝明细

    返回顶部
    返回
    顶部