备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷8

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷801
江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷802
江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷803
江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷804
江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷805
还剩5页未读,继续阅读
下载需要20学贝
加入资料篮
资料简介 展开

江苏省2020届高考英语考前名师原创冲刺卷8

第一部分:听力(共两节,满分20分)

第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)

第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

21.Hiking by oneself can be fun and good for health. It may also be good for_______ building.

A. respect    B. friendship    C. reputation    D. character

22.The system has been designed to give students quick and easy_______to the digital resources of the library.

A. access    B. passage    C. way    D. approach

23.The children loved their day trip, and they enjoyed the horse ride_______.

A. most     B. more     C. less     D. little

24.According to statistics, a man is more than twice as likely to die of skin cancer_______ a woman.

A. than     B. such     C. so     D. as

25.Life is like a long race_______we compete with others to go beyond ourselves.

A. why     B. what     C. that     D. where

26.Gun control is a subject_______ Americans have argued for a long time.

A. of which    B. with which    C. about which    D. into which

27.Bill suggested_______a meeting on what to do for the Shanghai Expo during the vacation.

A. having held    B. to hold     C. holding     D. hold

28.Every evening after dinner, if not_______from work, I will spend some time walking my dog.

A. being tired    B. tiring    C. tired    D. to be tired

29.This printer is of good quality. If it_______break down within the first year, we would repair it at our expense.

A. would     B. should     C. could     D. might

30.But for the help of my English teacher, I_______the first prize in the English Writing Competition.

A. would not win    B. would not have won    C. would win    D. would have won

31.As a new diplomat, he often thinks of_______ he can react more appropriately on such occasions.

A. what     B. which     C. that     D. how

32.The fact has worried many scientists_______the earth is becoming warmer and warmer these years.

A. what     B. which     C. that     D. though

33.She had just finished her homework_______her mother asked her to practise playing the piano yesterday.

A. when     B. while     C. after     D. since

34.The little girl who got lost decided to remain_______she was and wait for her mother.

A. where     B. what     C. how     D. who

35.—Ken,_______ ,but your TV is going too loud.

—Oh, I'm sorry. I'll turn it down right now.

A. I'd liketo talk with you 

B. I'm really tired ofthis

C. I hate to say this 

D. I need your help

第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

Even though Danish students have equal access to education, their choice of studies is still influenced by social class. Young people from working class backgrounds are   36 by studies with a clear job profile and high income,   37 prestige and studies with a strong identity interest young people of parents with university degrees when choosing which studies to   38 . This is what researchers from the University of Copenhagen   39 in a new study. Students who have chosen to study medicine, architecture, economy and sociology often come from homes where the parents have    40  higher education, whereas business studies and pharmacy often   41 young people with a working class background. This is   42 by a research team from the University of Copenhagen and Aalborg University in a new study.

“There is a   43 between the studies chosen by young Danes and their   44 background. Even for the young people who have very good grades in their A-level exams, and who could successfully   45 admission to a large variety of studies, the parents’   46 of education and social class play an important role in their choice,” says Education Sociologist Jens Peter Thomsen, who is one of the researchers behind the study.

The study “The Educational Strategies of Danish University Students from Professional and Working-Class Backgrounds” is   47 60 interviews with Danish students from six different university level study programmes: Medicine, architecture, sociology, economy, pharmacy and business studies.

The young people bring with them the   48 they get from their families. If you grow up in a home with parents who are doctors or architects with a strong professional   49 , it is an obvious choice to follow the   50 path as your parents when you grow up.

“For young people whose parents are university educated,   51 such as fame and mastery of expert knowledge are important. They are   52 by an educational culture in which you are a diligent student, and where leisure activities are   53 to the identity that lies within your studies. These young people have also grown up with   54 discussions around the dinner table which also prepare them for their lives as students,” says Jens Peter Thomsen.

He also added, “Young people who come from a working class background, and have good grades have to   55 the full range of opportunities they have. But the effort to reach this goal must start early”.

36. A. monitored

B. motivated

C. motioned

D. multiplied

37. A. while

B. although

C. when

D. if

38. A. pursue

B. engage

C. involve

D. conduct

39. A. calculate

B. suspect

C. conclude

D. achieve

40. A. required

B. confirmed

C. refused

D. completed

41. A. subscribes to

B. caters to

C. sticks to

D. appeals to

42. A. inquired

B. proved

C. extended

D. acquired

43. A. connection

B. comparison

C. difference

D. contradiction

44. A. educational

B. political

C. social

D. professional

45. A. balance

B. develop

C. identify

D. seek

46. A. situation

B. judgment

C. level

D. preference

47. A. connected with

B. based on

C. committed to

D. combined with

48. A. resources

B. experiences

C. finance

D. memory

49. A. degree

B. identity

C. success

D. responsibility

50. A. perfect

B. usual

C. common

D. same

51. A. changes

B. problems

C. factors

D. characters

52. A. disturbed

B. moved

C. puzzled

D. attracted

53. A. tied

B. accustomed

C. transferred

D. copied

54. A. practical

B. topical

C. physical

D. medical

55. A. take charge of

B. take control of

C. take advantage of

D. take care of

第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C四个选项中,选出最佳选项。

A

Teachers say the digital age has had a good influence - and a not-so-good influence - on this generation of American teenagers. More than 2,000 teachers took an online survey. Three-quarters of the teachers said the Internet and digital search tools have had a " mostly positive" effect on their students' research habits and skills. But 64 percent said the technologies " do more to distract(使……分心) students than to help them academically. " And 87 percent agreed that these technologies are creating an " easily distracted generation with short attention spans. "

The Pew Internet Project did the survey with the National Writing Project. Judy Buchanan is the vice director of the National Writing Project and a co-author of the report. Ms. Buchanan says digital research tools are helping students learn more and faster. " Teachers really favor these tools because they are ways to make some of the learning exciting and engaging. Young people favor these tools. The goal is to really help them become creators of meaningful content, and not just sort of consumers. "

But one problem the survey found is that many students lack digital literacy. They trust too much of the information they find on the Internet. Judy says these students haven' t developed the skills to determine the quality of online information. " It' s something that really has to be taught and paid attention to. Because in a world in which things happen quickly, you do need to step back, reflect and analyze the information you have. "

Another problem is blamed on something that might not seem like a problem at all: being able to quickly find information online. Teachers say the result is a reduction in the desire and ability of their students to work hard to find answers. They say students are overly dependent on search engines and do not make enough use of printed books or research libraries.

Many teachers are also concerned that the Internet makes it easy for students to copy work done by others instead of using their own abilities.

56. The text mainly tells us____.

A. all the students use digital tools

B. the Internet is playing a key role

C. teachers encourage using digital tools

D. digital tools bring about benefits and problems

57. Which of the following best shows the structure of the text?

58. The underlined sentence in the third paragraph probably means________.

A. students do not have the right digital tools

B. students do not always have access to the Internet

C. students haven' t the ability to adjust themselves

D. students can' t judge online information properly

59. Some students don' t tend to work hard because_________.

A. they can get answers on the Internet quickly

B. printed books and libraries around aren' t enough

C. the Internet can' t make students concentrate

D. they can copy each others' work without being punished

B

Helen Thomas, the pioneering White House reporter known for putting presidents on the hot seat, died at 92.

To those who regularly watch presidential press conferences, Helen Thomas is a familiar figure. Usually dressed in red and always seated in the front row, she is always the first or second reporter the president calls upon. It is an honor she has earned. Besides, it affords her the perfect opportunity to do what she does best - challenge the president and other public officials to tell the plain truth. She said, " We reporters' priority(首要事情) is the people' s right to know - without fear or favor. We are the people' s servants. "

Helen Thomas was born in Kentucky in 1920. All the nine Thomas children were brought up to value education, and all were expected to make something of themselves through working hard. She made up her mind while still in high school to become a reporter after writing for the student newspaper. After receiving her bachelor' s degree in 1942, Thomas headed straight for Washington, D. C. in search of a newspaper job. Before long, she landed one at Washington Daily News. Her duty included fetching coffee and doughnuts for the paper' s reporters and editors. The eager young woman found the atmosphere exciting and was convinced she had made the right career choice.

Her big break came when she was sent to Florida to report on the vacation of President-elect John F. Kennedy and his family. Once President Kennedy took office, Thomas changed her focus from the president' s family to his policies. She began attending the daily press briefings at the White House as well as presidential press conferences. Thomas has covered every president since Kennedy. Over the years, Thomas found her job " thrilling and inspiring," but never boring. And she took very seriously her duty to " keep an eye on the president" and keep American people informed.

60. What can we learn about Helen Thomas from the passage?

A. Her career took off after covering the Kennedys.

B. Her first job was to deliver doughnuts to a news agency.

C. She was born to a large family in Kentucky in 1942.

D. She decided to be a reporter while in college.

61. Paragraph 3 is written to show Helen Thomas___________.

A. is a good decision maker for her career    

B. appreciates education and hard work

C. wants to be famous by writing reports      

D. has great support from her family

62. What does Helen Thomas think of her work?

A. Unbearable.     

B. Exciting.   

C. Challenging.

D. Unforgettable.

63. What can be the best title for the text?

A. A reporter sticking to the facts.    

B. A reporter challenging President Kennedy.

C. A reporter from an ordinary family.

D. A reporter for Washington Daily News.

C

If you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station,  you don' t need to feel surprised. They are a flash mob(快闪族), which is a group of people who come together suddenly in a public place, do something unusual for a brief period of time,  and then quickly break up. They are usually organized with the help of the Internet or other digital communication network. At a predetermined time, they gather and perform some distractions(消遣)such as waving their hands and exchanging books. Then, they quickly break up before the police can arrive. Using mobile phones, the flash mob can change its location if the first one has been replaced for any reason.

Bill Lasik, senior editor of Harper’s Magazine,organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob came together on June 3,2003 — after the first attempt was foiled at Macy' s department store. Lasik claimed that the activity was designed to make fun of hipsters(赶时髦的人), and call attention to the cultural atmosphere.

Flash mob gatherings can sometimes shock people. Such an activity might seem amusing and untrue, but it also might frighten people who are not aware of what is taking place. Undoubtedly, flash mobs can serve as good political tools in any direction. They also have great economic potential, such as using flash mobs to advertise a product.

The flash mob is now becoming more and more popular. People use it to do many things. For example, in 2019, Michael Jackson' s fans took part in a flash mob to remember him. Hundreds of his fans gathered singing and dancing Michael' s famous song " Beat It" together. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory.

64. The undefined word " foiled" in Paragraph 2 can be replaced by      

A. forgotten         

B. prevented      

C. announced         

D. confirmed

65. What can you learn about the flash mob from the passage?

A. The flash mob usually breaks up quickly for lacking enough time.

B. Once the place for the activity is determined, it can' t be changed.

C. The flash mob can be made use of in many fields just for fun.

D. It gives people the chance to come together to do something unusual.

66. The main purpose of the passage is___________.

A. to entertain            

B. to encourage      

C. to inform           

D. to persuade

67. The writer' s attitude towards the flash mob is_____________.

A. negative  

B. objective  

C. favorable  

D. doubtful

D

How cool can libraries be in an era(时代)of iPods and Kindles? More than you think. Only if you know where to go.

Central Library: Seattle, Washington, United States

The Central Library in Seattle is modern and fashionable and has tourists from around the world paying visits and taking tours. It was designed by Dutch architect Rem Koolhaas and American designer Joshua Ramus. Tours began in 2006, two years after its opening. The library holds various art exhibitions, book signings and other events, while visitors can stop by the Chocolate cart for a coffee and scan through the gift shop anytime

Trinity College Library: Dublin, Ireland

The Trinity College Library in Dublin is the oldest library in Ireland, founded in 1592 by Queen Elizabeth I. It is the largest single library in the world, also known as the Long Room, which contains more than 200,000 of the library' s oldest books. The Long Room houses one of the oldest harps(竖琴) in Ireland. Dating to the 15th century, the old harp is the model for the symbol foreland.

Geisel Library, University of California: San Diego, United States

At first glance, it looks like a spaceship. Architect William Pereira, who helped design actual space launch facilities at Cape Canaveral in Houston, Texas, designed the library in 1970. It has been featured in sci-fi films, short stories and novels. The library hosts " Dinner in the Library," which invites readers for cocktails, and also a special speech from distinguished authors.

TU Delft Library: The Netherlands

The library at the Delft University of Technology was constructed in 1997 and has more than 862,000 books, 16,000 magazine subscriptions and its own museum. The building itself exists beneath the ground, so you can' t really see the actual Library. What makes it interesting is the roof, which is a grassy hill. The roof covers 5,500 square meters. And it has become one of the most striking and greenest structures in the area.

68. Which of the four libraries has the longest history?

A. Central Library.

B. Trinity College Library.

C. Geisel Library. 

D. TU Delft Library.

69. What makes Geisel Library different from the others is that________.

A. famous writers often deliver speeches there

B. it has a reoffer grassy hill

C. Queen Elizabeth I founded the library

D. it is the largest single library in the world

70. In Central Library, you can__________.

A. buy souvenirs

B. drink cocktails

C. enjoy sci-fi films

D. see the old harp

第四部分 任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

Talk about happiness

We should not hesitate too much during the first half of our lives, while we should not regret at what we’ve done during the other half. We should seize every opportunity to find a way out in our lives, for it goes off swiftly. We should say something urgent slowly, something serious clearly, something small humorously and something unsure cautiously. We should never say something that did not happen, something that you cannot do, something that does harm to others, and something that is disgusting. We should tell others our happiness on specific occasions and should not tell anyone our unhappiness. Do not easily say something about others. We should follow our own heart and interest, and fulfill what we should do instead of merely paying lip service and looking forward to the future.

Everyone is longing for a happy life, but owning wealth does not necessarily mean owning happiness. To truly reach happiness, we need to know how to get on with others. So we need to understand what happiness is really about and achieve what we desire.

We need to know and understand happiness before we finally get it. A smart man must know to do something good even though it may be small, and not to do something evil even though it may be tiny in the course of socializing. As long as we keep a kind heart and do everything morally and legally, we can live a peaceful life. But if we keep an evil heart and do whatever we want, we are indeed digging a tomb for ourselves. A smart man knows to learn a lesson from his falls, for he knows that every setback is a precious experience leading to happiness in the future. He will not waste his time in criticizing others. Instead, he tends to spend more time seeking his own happiness. He knows to keep a heart of conscience and not to spread others’ mistakes. He also knows to think before he leaps so that he will not feel regretful afterwards. Moreover, he knows to tolerate others, so he can naturally lead a happy life.

Without happiness, one will feel terribly miserable, for he always insists that he has done the right thing all the time and that others often do wrong to him. He blames every mistake on others or the environment instead of reflecting on himself, which keeps him farther and farther away from happiness. A celebrity once said, “Nobody intends to make mistakes. One makes mistakes because of his ignorance.” Therefore, if someone makes mistakes, we need to care about him, forgive him and enlighten him by setting a good example to him instead of losing temper and hating him. Otherwise, we are also ignorant like him, for we also make a stupid mistake that leads us farther from happiness.

In order to possess a happy life, we need to know more about others, about the society, about our culture and history. We should be patriotic(爱国的), obey the law and realize our own responsibility, and then we will definitely have a happy life.

Title

Talk about happiness

Wise actions in life

● Do things without(71)________and never regret at anything .

● Seize every opportunity to do the things we should.

● Avoid saying or doing what we are not (72)________ about.

● Don’t comment on others easily.

Things about happiness we should (73) ________ in mind

● Getting on well with others is necessary.

● Doing good things with a kind heart may make us live (74)________.

● Knowing future happiness (75)________ from precious experiences learned from every setback.

● Thinking twice before action and tolerating others can (76)________ to a happy life.

Reasons for lack of happiness

● He blames everything wrong on others or the (77)________, not himself.

● His (78)________ results in making mistakes, which keeps him farther away from happiness.

(79)________on how to

possess happiness

● We should care about the people who make mistakes instead of losing temper and set an example to them.

● We should have a rich (80)________ of society, culture, history and others.

● We should obey the law and shoulder our own responsibility.

第五部分 书面表达(满分25分)

81.请认真阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

注意:

1. 词数150左右;

2. 可适当增加细节, 以使行文通顺连贯;

3. 短文应包括图片中所有内容。

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

 

 

 

2020届江苏高考考前名师原创冲刺卷(8)

英 语 试 题 参 考 答 案

第一部分:听力(共两节,满分20分)

第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

21-25CCBAB  26-30CCCBB  31-35DCAAC

第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

36. B    37. A    38. A    39. C    40. D    41. D    42. B    43. A    44. C    45. D    46. C    47. B    48. A    49. B    50. D    51. C    52. D    53. A    54. B    55. C

第三部分阅读理解15小题每小题2满分30

56-60DADAA   61-65BBABD    66-70CBBAA第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

71. hesitation 72. sure 73. keep  74. peacefully 75. arises/comes/results  76. lead/contribute  77. environment 78. ignorance79. Suggestions/Advice/Tips  80. knowledge 

第五部分:书面表达(满分25分)

As we can see in the picture, a boy sits in a cage like a bird, looking unhappily at his father, who sits opposite to him, looking puzzled on his face. There is a piece of paper which says “summer vacation”. The boy plans to go fishing, play football, climb mountains, go out for a ride and play chess. But the father keeps him in a cage for “safety” for fear of a car accident, drowning, falling off a tree, fighting or being deceived.

It reflects the way in which the parents protect their children from dangers while the children are growing up. Is it a good way to do that? I don’t agree. It seems to be safe staying in the cage. But the little boy will never know what a danger is and how to deal with it. So he may not adapt to the surroundings on his own in the future.

In my opinion, the parents should let their children out into nature to enlarge their knowledge and widen their sights during their holidays.

 

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

云校通试用期间每日仅可下载10份收费资料(今日还剩0份),本次下载学贝将从您个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价值0元

    下载需支付0学贝

    扫码邀请0名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将图片发送给好友

    每邀请1人关注教习网即可获得5学贝,学贝秒到账,多邀多得无上限,在个人中心查看学贝明细

    返回顶部
    返回
    顶部