备课
  • 备课
  • 试题
上传文档 赚现金

江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)01
江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)02
江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)03
江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)04
江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷9英语试题(无听力,含答案)05
还剩8页未读,继续阅读
下载需要10学贝
加入资料篮
资料简介 展开

绝密启用前

江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷(9

英 语 试 题

 

第一部分:听力(共两节,满分20)

第二部分 英语知识运用(共两节,满分35)

第一节 单项填空(15小题;每小题1分,满分15)

请认真阅读下面各题,从题中所给的ABCD四个选项中,选出最佳选项。

21.Any help from you will be greatly appreciated. Please give me a reply at your earliest    .

A. interruption    B. instruction    C. consideration    D. convenience

22.    a diary every day and youll improve your writing. 

A. Keeping     B. To keep     C. Keep     D. If you keep

23.Newton is shown as a gifted scientist with every human weakness    stood at the point in history    magic ended and science began. 

A. who; where     B. which; where     C. who; when     D. which; that

24.He tried to avoid making mistakes, but the added pressure caused him to make more than his usual    .

A. size     B. space     C. share     D. state

25.They had to do so much walking after their car broke down on the way to the village yesterday that their   are still aching now.

A. legs muscle     B. legss muscle     C. leg muscles     D. legs muscles

26. He revisited his home village last month, and everything there_______his sweet memory of his childhood. 

A. brought about     B. brought up     C. brought back     D. brought in

27. It is the only one of the most exciting movies_______been shown this year.

A. that has     B. that have     C. which has     D. which have

28.I think Jone will make a good monitor, _______Id like to vote for him.

A. but     B. so     C. or     D. for

29. She was too nervous to speak with so many eyes_______on her.

A. fixing     B. fixed     C. to be fixed     D. were fixed

30.The_______moment we had looked forward to_______at last.

A. excited; came     B. exciting; coming    

C. excited; coming     D. exciting; came

31. Lets go for a picnic this weekend together with our classmates, OK?

_______. I love getting close to nature. 

A. I couldnt agree more     B. Thats all right

C. Out of the question       D. Im afraid not

32. Sorry, I broke your wineglass.

_______You didnt mean to.

  1. Never mind.     B. Certainly not!    

C. Why not be careful?     D. Dont mention it.

33. It was not until she collected enough material_______to create her new novel.

A. did she begin     B. when she began    

C. that she began     D. that did she begin

34. _______, his suggestion is not helpful, though it sounds very interesting.

A. Generally speaking     B. On the contrary    

C. In particular     D. To be honest

35.The stone under her feet rolled, and as she was   into the river, she called out for help.

A. being jumped     B. jumped     C. pulling     D. being pulled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

第二节 完形填空(20小题;每小题1分,满分20)

请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出最佳选项。

Even though Danish students have equal access to education, their choice of studies is still influenced by social class. Young people from working class backgrounds are   36  by studies with a clear job profile and high income,   37  prestige and studies with a strong identity interest young people of parents with university degrees when choosing which studies to   38  . This is what researchers from the University of Copenhagen   39  in a new study. Students who have chosen to study medicine, architecture, economy and sociology often come from homes where the parents have    40   higher education, whereas business studies and pharmacy often   41  young people with a working class background. This is   42  by a research team from the University of Copenhagen and Aalborg University in a new study.

There is a   43  between the studies chosen by young Danes and their   44  background. Even for the young people who have very good grades in their A-level exams, and who could successfully   45  admission to a large variety of studies, the parents   46  of education and social class play an important role in their choice, says Education Sociologist Jens Peter Thomsen, who is one of the researchers behind the study.

The study The Educational Strategies of Danish University Students from Professional and Working-Class Backgrounds is   47  60 interviews with Danish students from six different university level study programmes: Medicine, architecture, sociology, economy, pharmacy and business studies.

The young people bring with them the   48  they get from their families. If you grow up in a home with parents who are doctors or architects with a strong professional   49  , it is an obvious choice to follow the   50  path as your parents when you grow up.

For young people whose parents are university educated,   51  such as fame and mastery of expert knowledge are important. They are   52  by an educational culture in which you are a diligent student, and where leisure activities are   53  to the identity that lies within your studies. These young people have also grown up with   54  discussions around the dinner table which also prepare them for their lives as students, says Jens Peter Thomsen.

He also added, Young people who come from a working class background, and have good grades have to   55  the full range of opportunities they have. But the effort to reach this goal must start early.

36. A. monitored

B. motivated

C. motioned

D. multiplied

37. A. while

B. although

C. when

D. if

38. A. pursue

B. engage

C. involve

D. conduct

39. A. calculate

B. suspect

C. conclude

D. achieve

40. A. required

B. confirmed

C. refused

D. completed

41. A. subscribes to

B. caters to

C. sticks to

D. appeals to

42. A. inquired

B. proved

C. extended

D. acquired

43. A. connection

B. comparison

C. difference

D. contradiction

44. A. educational

B. political

C. social

D. professional

45. A. balance

B. develop

C. identify

D. seek

46. A. situation

B. judgment

C. level

D. preference

47. A. connected with

B. based on

C. committed to

D. combined with

48. A. resources

B. experiences

C. finance

D. memory

49. A. degree

B. identity

C. success

D. responsibility

50. A. perfect

B. usual

C. common

D. same

51. A. changes

B. problems

C. factors

D. characters

52. A. disturbed

B. moved

C. puzzled

D. attracted

53. A. tied

B. accustomed

C. transferred

D. copied

54. A. practical

B. topical

C. physical

D. medical

55. A. take charge of

B. take control of

C. take advantage of

D. take care of

第三部分 阅读理解(15小题;每小题2分,满分30)

请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出最佳选项。

A

In the United States alone,over 100 million cell-phones are thrown away each year.Cell-phones are part of a growing mountain of electronic waste like computers and personal digital assistants.The electronic waste stream is increasing three times faster than traditional garbage as a whole.

Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver.A Swiss study reported that while the weight of electronic goods represented by precious metals was relatively small in comparison to total waste,the concentration(含量)of gold and other precious metals was higher in so-called e-waste than in naturally occurring minerals.

Electronic wastes also contain many poisonous metals.Even when the machines are recycled and the harmful metals removed,the recycling process often is carried out in poor countries,in practically uncontrolled ways which allow many poisonous substances to escape into the environment.

Creating products out of raw materials creates much more waste material, up to 100 times more, than the material contained in the finished products. Consider again the cell-phone, and imagine the mines that produced those metals, the factories needed to make the box and packaging (包装)it came in. Many wastes produced in the producing process are harmful as well.

The U.S. Environmental Protection Agency notes that most waste is dangerous in that the production, distribution, and use of productsas well as management of the resulting wasteall result in greenhouse gas release.Individuals can reduce their contribution by creating less waste at the startfor instance, buying reusable products and recycling.

In many countries the concept of extended producer responsibility is being considered or has been put in place as an incentive(动机)for reducing waste. If producers are required to take back packaging they use to sell their products, would they reduce the packaging in the first place?

Governments incentive to require producers to take responsibility for the packaging they produce is usually based on money. Why, they ask, should cities or towns be responsible for paying to deal with the bubble wrap(气泡垫)that encased your television?

From the governments point of view, a primary goal of laws requiring extended producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from the government and tax-payers back to the producers.

56.By mentioning the Swiss study, the author intends to tell us that______.

A.the weight of e-goods is rather small

B.e-waste deserves to be made good use of

C.natural minerals contain more precious metals

D.the percentage of precious metals is heavy in e-waste

57. The responsibility of e-waste treatment should be extended______.

A.from producers to governments

B.from governments to producers

C.from individuals to distributors

D.from distributors to governments

58.What does the passage mainly talk about?

A.The increase in e-waste.

B.The creation of e-waste.

C.The seriousness of e-waste.

D.The management of e-waste.

B

The adder is the only poisonous snake native to Britain. Adders have the most highly developed poison injecting mechanism of all snakes, but they are not aggressive animals. Adders will only use their poison as a last means of defence, usually if caught or trodden on. No one has died from adder bites in Britain for over 20 years. By far the most common snake in Britain is the adder. In Scotland, in fact, there are no other snakes at all. The adder is also the only British snake with a poisonous bite. It can be found almost anywhere, but prefers sunny hillsides and rough open country, including high ground. In Ireland there are no snakes at all.

Most people regard snake bites as a fatal misfortune, but not all bites are serious, and very few are fatal. Sometimes attempts at emergency treatment turn out to be more dangerous than the bite itself, with amateurs heroically, but mistakenly, trying do-it-yourself surgery and other unnecessary measures.

All snakes have small teeth, so it follows that all snakes can bite, but only the bite of the adder presents any danger. British snakes are shy animals and are far more frightened of you than you could possibly be of them. The adder will attack only if it feels threatened, as can happen if you take it by surprise and step on it accidentally, or if you try to catch it or pick it up, which it dislikes intensely. If it hears you coming, it will normally get out of the way as quickly as it can, but adders cannot move very rapidly and may attack before moving if you are very close.

The effect of a bite varies considerably. It depends upon several things, one of which is the body-weight of the person bitten. The bigger the person, the less harmful the bite is likely to be, which is why children suffer far more seriously from snake bites in Britain , and thought these bites can make some people very ill, there are probably just as many cases of bites having little or no effect, as there are of serious illness.

59. What does the underlined phrase trodden on probably mean?

A. Found out         

B. Heard from   

C. Stepped on.   

D. Robbed of.

60. Where are adders to be found?

A. In fertile fields in Scotland.           

B. On wild land throughout Britain.

C. In many parts of Britain and Ireland.    

D. Everywhere in Britain except Scotland

61. What should you do if you are with someone who is bitten by an adder?

A. Catch the biting adder at once.        

B. Dont worry about the bitten person.

C. Dont try to treat the bite by yourself.    

D. Operate on the person as soon as possible.

62. Whats the best title of the passage?

A. Poisonous Snakes       

B. Adders in Britain 

C. Take Care of Sake Bites

D. Protect Endangered Adders

C

The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the twentieth century there has been a remarkable shortening of the proportion of a woman' s life spent in caring for the children. A woman marrying at the end of the nineteenth century would probably have been in her middle twenties, and would be likely to have seven or eight children, four or five of whom lived till they were five years old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years, during which health made it unusual for her to get paid work. Today women marry younger and have fewer children. Usually a woman' s youngest child will be fifteen when she is forty-five years and can be expected to live another thirty-five years and is likely to take paid work until retirement at sixty. Even while she has to take care of children, her work is lightened by modern living conditions.

This important change in women' s life-patterns has only recently begun to have its full effect on women' s economic position. Even a few years ago most girls took a full-time job after they left school. However, when they married, they usually left work at once and never returned to it. Today the school- leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age, and though women usually marry older, more married women stay at work at least until shortly before their first child is born.  Many more afterwards return to full-or-part-time work. Such changes have led to a new relationship in marriage, with the husband accepting a greater share of the duties and satisfactions of family life, and with both husband and wife sharing more equally in providing the money, and running the home, according to the abilities and interests of each of them.

63. At what age did most women marry around the 1890 according to the passage?

A. At about twenty-five            

B. In their earl fifties

C. At the age of fifteen

D. At any age from fifteen to forty-five

64. What happened to an ordinary family in about 1900?

A. The youngest child could live to fifteen.

B. Four of five children died after they were five.

C. Seven or eight children lived to be more than five.

D. Some children died when they were very young.

65. When she was over fifty, a late nineteenth-century mother ______.

A. was usually expected to die fairly soon

B. would expect to work until she died

C. would be healthy enough to take up paid jobs

D. was less like to find a job even if she wanted to

66. What do we know from the passage?

A. Husbands and wives share equal responsibilities at home.

B. More and more women are looked down upon by husbands.

C. Today women prefer to get married rather than get jobs.

D

Sex prejudices are based on and justified by the ideology(意识形态) that biology is destiny. According to this ideology, basic biological and psychological differences exist between the sexes. These differences require each sex to play a separate role in social life. Women are the weaker sex both physically and emotionally. Thus, they are naturally suited, much more so than men, to the performance of domestic(家庭的) duties. A womans place, under normal circumstances, is within the protective environment of the home. Nature has determined that women play caretaker roles, such as wife and mother and homemaker. On the other hand, men are best suited to go out into the competitive world of work and politics, where serious responsibilities must be taken on. Men are to be the providers; women and children are dependents.

The ideology also holds that women who wish to work outside the household should naturally fill these jobs that are in line with the special capabilities of their sex. It is appropriate for women, not men, to be employed as nurses, social workers, elementary school teachers, house-hold helpers, clerks and secretaries. These positions are simply an extension of womens domestic role. Informal distinctions between womens work and mens work in the labor force, according to the ideology, are simply a functional reflection of the basic differences between the sexes.

Finally, the ideology suggests that nature has worked her will in another significant way. For the human species to survive over time, its members must regularly reproduce. Thus, women must, whether at home or in the labor force, make the most of their physical appearances.

So goes the ideology. It is, of course, not true that basic biological and psychological differences between the sexes require each to play sex-defined roles in social life. There is enough evidence that sex roles vary from society to society, and those role differences that do exist are largely learned.

But to the degree people actually believe that biology is destiny and that nature intended for men and women to make different contributions to society, sex-defined roles will be seen as totally acceptable.

67. According to the biology-is-destiny ideology, women_______.

A. cannot compete with men in any field  

B. are suited more to domestic jobs than men

C. are sensitive enough to be a good caretaker

D. are too weak to do any agricultural work at all

68. Those who have prejudices against women think that_______.

A. women shouldnt go out for work

B. women should earn money to add the family income

C. women going out for work should only do womens work

D. women should take jobs to drill the special capabilities of the sex

69. The author thinks that the positions women hold outside_______.

A. are determined by what they are better suited to  

B. grow out of their household responsibilities

C. represent their breakthrough of sex discrimination                      

D. are physically and emotionally suitable to them

70. What does the underlined sentence imply?

A. Sex roles are socially determined

B. Sex roles are emotionally and physically determined

C. Sex roles are biologically and psychologically determined

D. Sex roles are determined by education people take

第四部分 任务型阅读(10小题;每小题1分,满分10)

请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

Cutting global warming pollution would not only make the planet healthier, it would make people healthier too, new research suggests.

Reducing carbon dioxide emissions could save millions of lives, mostly by reducing preventable deaths from heart and lung diseases, according to studies released Wednesday and published in a special issue of The Lancet British medical journal.

Relying on fossil fuels leads to unhealthy lifestyles, increasing our chances of getting sick and in some cases takes years from our lives, US Health and Human Services Secretary Kathleen Sebelius said in a telecast briefing from her home state of Kansas. As greenhouse gas emissions go down, so do deaths from cardiovascular and respiratory diseases. This is not a small effect.

Instead of looking at the health ills caused by future global warming, as past studies have done, this research looks at the immediate benefits of doing something about the problem,said Linda Birnbaum, director of the US National Institute of Environmental Health Sciences.

Some possible benefits seemed highly speculative, the researchers confirmed, based on people driving less and walking and cycling more. Other proposals studied were more concrete and achievable, such as eliminating cook stoves that burn dung, charcoal and other polluting fuels in the developing world.

And cutting carbon dioxide emissions also makes the air cleaner, reducing lung damage for millions of people, doctors said.

Here are ways you can attack major health problems at the same time as dealing with climate change, said lead author Dr. Paul Wilkinson, an environmental epidemiologist at the London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Wilkinson said the individual studies came up with numbers of premature deaths prevented or extra years of life added for certain locales.

For example, switching to low-polluting cars in London and Delhi, India, would save 160 lost years of life in London and nearly 1,700 in Delhi for every million residents, one study found. But if people also drove less and walked or biked more, those extra saved years would soar to more than 7, 300 years in London and 12,500 years in Delhi because of less heart disease.

Title: 1. (71)   global warming pollution

(72)    

1. It could save millions of lives.

2. Get the (73)    benefits of doing something about global warming pollution.

3. It makes the air cleaner, reducing lung (74)    for millions of people.

4. It helps less heart disease.

Reasons

1. Relying on fossil fuels causes unhealthy (75)   , increasing our chances for getting sick and in some cases takes our lives away in (76)   .

2. It causes (77)   change.

Ways/

Measures

1. Driving less and (78)   and cycling more.

2. Eliminating cook stoves burning dung, (79)   and other polluting fuels.

3. (80)   to low-polluting cars.

第五部分 书面表达(满分25)

81.请认真阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

江苏省四星级高中2020届高考考前信息卷(9

英 语 试 题 参 考 答 案

第一部分:听力(共两节,满分20分)

第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)

第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

21-25DCACC  26-30CABBD  31-35AACDD

第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

36. B    37. A    38. A    39. C    40. D    41. D    42. B    43. A    44. C    45. D    46. C    47. B    48. A    49. B    50. D    51. C    52. D    53. A    54. B    55. C

第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

56-60BBDCB    61-65CBADD    66-ABCBA

第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

  1. Cutting/Reducing  72. Benefits  73. immediate 74. damage   75. lifestyles  

76. advance  77. climate 78. walking  79. charcoal  80. Switching/Changing 

第五部分:书面表达(满分25分) 

There are four seasons in a year.

When spring comes, it gets warmer and warmer. Green grass comes out from the ground and covers the earth with green clothes. Some trees take on a new look. Swallows fly high above, singing happily in the sky. Summer comes after spring, when it is very hot. Children go swimming and boating to enjoy themselves. Autumn is the season for harvest. People are very happy, with big smiles on their faces. Winter comes at last. Though it is freezing cold, children still play games outdoors. When it snows, children always make the snowman or have a snow fight with each other.

The four seasons come one after another and each has its own charm.

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

云校通试用期间每日仅可下载10份收费资料(今日还剩0份),本次下载学贝将从您个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载 送扩音器
  • 扫码直接下载
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价值0元

    下载需支付0学贝

    扫码邀请0名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将图片发送给好友

    每邀请1人关注教习网即可获得5学贝,学贝秒到账,多邀多得无上限,在个人中心查看学贝明细

    返回顶部
    返回
    顶部