备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题

试卷
新用户领100学贝免费下载
立即下载
加入资料篮
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题01
2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题02
2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题03
2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题04
2019届浙江省五校高三5月份联考英语试题05
还剩5页未读,继续阅读
下载需要10学贝
加入资料篮
立即下载
资料简介 展开

2019届浙江省五校高三5月份联考

英语试题

本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题),共150分,考试时间120分钟。

第I卷 选择题部分

第一部分听力(共两节,满分30分)

第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)

第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A

Dear Mom,

I haven’t written before for quite a while because I have got no energy. I now get around my room and this floor of the hospital with a walking stick but I can go only a little bit at a time because I’m awfully weak yet. My right leg was taken out of the cast (石膏) several days ago and it’s still as stiff as a board and awfully sore from so much carving around the knee joint. But the surgeon says that eventually it will be all right. I’ve included a picture of me in bed. It looks like my left leg is a stump (残肢), but it really isn’t. Just bent so it looks that way

This war makes us a bit less fools than we were. There isn’t going to be any such thing as “foreigners” for me after the war is won. I’ve gotten Italian pretty well. I’ve picked up quite a lot of Polish and my French is improving. You want to be prepared for a lot of visitors after the war now because I’ve a lot of pals coming to see me in Chicago. I don’t know when I’ll be back. I can’t get in the army and they won’t take me with two shaky legs in the draft (征兵) if I go home. So I might as well stay over here and avoid the awkwardness for a while.

Also Ma, I’m in love again. Now don’t start worrying about me getting married for I’m not. I’m not even going to get engaged. So don’t write any “God Bless U, My Children”: Not for about 10 years. You’re a dear old kid, and still my best girl. God bless you and write me often I love you.

Ernie

21. By mentioning that his right leg would be all right, the writer intends to ___________.

A. show the cruelty of the war B. put his mom’s mind at ease

C. persuade his girlfriend to marry him D. get his mom’s permission to join the army

22. We can learn from the letter that ___________.

A. Ernie is able to speak four foreign languages

B. Ernie hardly made any friends before the war

C. Ernie hopes to keep in touch with his mother

D. Ernie is engaged but hasn’t had the plan for marriage

23. What emotion is mainly conveyed in the letter?

A. Love for Mom. B. Fear about pain.

C. Gratitude for doctors. D. Doubt about friendship.

【答案】21. B    22. C    23. A

 

B

Just a year ago, the colors were bright under the waves. Now it’s gray — the Maldivian reef is dead. The coral is killed by the pressure of rising temperatures.

Coral reefs are areas underwater where small creatures live. The coral is hard material formed on the bottom of the sea by the skeletons of those creatures. But the world has lost about half its coral reefs in the last 30 years. Scientists are working to prevent their destruction. Due to global warming, over 90 percent of corals are expected to die by 2050. “To lose coral reefs is to fundamentally undermine the health of a very large proportion of the human race,” said Ruth Gates, director of the Hawaii Institute of Marine Biology.

Why are coral reefs important? Coral reefs support a fourth of all marine species, as well as half a billion people worldwide. They serve as barriers to protect coastlines from the storms. They provide billions of dollars from tourism, fishing and other trade. They are also used in medical research for cures for diseases. “Everyone should be concerned,” said biologist Ove Guldberg at Australia’s University of Queensland. “This is not just some distant dive destination. This is the basic structure of the ecosystem we depend on.”

The ocean is getting warmer. A rising temperature of just one to two degree Celsius can force coral to expel the algae (驱逐海藻) that live there. This leaves their white skeletons uncovered. It is a process called “bleaching”. Sixteen percent of the world’s corals died of bleaching in 1998. The problem has become much worse in recent years.

“We’ve lost 50 percent of the reefs, but that means we still have 50 percent left,” said Ruth Gates, who is working in Hawaii to breed corals that can better withstand increasing temperatures. She is also trying to “train” corals to survive rising temperatures. Gates says it is time to start “thinking outside the box”— find creative ways to help them.

24. The underlined word “undermine” in paragraph 2 means ___________.

A. weaken B. regain C. promote D. overlook

25. What’s the major concern of the scientists like Ove Guldberg?

A. People won’t find a dive destination in the future.

B. The effort to save corals will turn out to be fruitless.

C. The destruction of coral reefs will affect the earth ecosystem.

D. The bright sea has lost its charm because of those dead corals.

26. The fourth paragraph is mainly about ___________.

A. the harm of algae B. the process of “bleaching”

C. the importance of coral reefs D. the change of ocean temperature

27. Ruth Gates’ attitude towards the protection of corals is ___________.

A. proud B. cautious C. optimistic D. casual

【答案】24. A    25. C    26. B    27. C

C

When Apple cut its expectation benefit for the last quarter of 2018 because of slow sales of iPhones, markets were shocked. The company’s share price, which had been sliding for months, fell by a further 10% on January 3rd, the day after the news came out. Apple’s suppliers’ shares were also hit. But Apple’s pain is humans’ gain. The fact that these magical devices are now so popular is something to be celebrated.

Nearly 4bn of the 5.5bn adults on the planet now have one smartphone. They connect billions of people to the internet’s huge amount of information and services. Phones make markets more efficient and inspire growth. Yes, they can be used for wasting time and spreading disinformation. But the good far outweighs the bad. They might be the most effective tool of development in existence.

Actually this slowdown is the result of market saturation (饱和). After a decade of rapid taking-in, there is much less opportunity to sell handsets to first-time buyers as so few of them are left. And replacement cycles are becoming longer as new models offer only insignificant improvements. For all but the craziest fans, the slowing pace of upgrades comes as a welcome relief.

Does that mean innovation (创新) is slowing? No. The latest phones contain amazingly clever technology such as 3D face-scanners and cameras assisted by artificial intelligence. Moreover, smartphones also provide a foundation for extra innovations, like mobile payments and video streaming, and for future ones, such as controlling “smart” home equipment or robotaxis.

As computers become smaller, still more personal and closer to people’s bodies, many scientists believe that wearable devices will be the next big thing. Even so, finding another product with the range of the smartphone is a tall order. The recent slowing of smartphone sales is bad news for the industry, obviously. But for the rest of humans it is a welcome sign that a transformative technology has become almost universal.

28. The writer considers the slowdown of smartphone sales good news because ___________.

A. it can make market more efficient B. it slows crazy fans’ pace of upgrades

C. it means less disinformation will spread D. it indicates the popularity of smartphones

29. We can infer from the text that ___________.

A. wearable devices will take the place of smartphones very soon

B. in the future people might take a smartphone-controlled robotaxi

C. Apple’s suppliers’ shares hit a record high after the news came out

D. Apple’s share prices are likely to go on sliding in the next decade

30. What is the best title for the text?

A. A Brand New Age for Humans B. Smartphone, a Good Tool or a Bad Tool?

C. New Technology in Smartphones D. Bad News for Apple, Good News for Humans

【答案】28. D    29. B    30. D

第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A Pen That Draws in Any Color

The Scribble is a magical pen that can scan colors and instantly reproduce the colors. Hold the Scribble’s scanner up to any color, and within a second that color is stored in its memory. ___31___

Who can use the Scribble?

Children will love the Scribble because it can create different colors, replacing even their biggest box of crayons. Besides, anyone working with color in their professional lives, such as artists, will be able to scan and reproduce colors instantly.

___32___

Green! One of the most important characteristics of the Scribble is that, since it can reproduce any color, it replaces marking pens, greatly reducing the huge amount of plastic waste.

What’s inside the Scribble?

There will be two different versions of the Scribble, the Scribble K and the Scribble S. The K will be able to reproduce exact colors on paper. It includes a color sensor and a rechargeable battery. ___33___ The S looks exactly the same as the K, but it is intended for use on screen.

How did we create the Scribble?

We’ve been in the design process for two years and the Scribble has gone through various design changes to get it to where we are now. Because of its small size we have created some ideas never seen before in the color reproduction industry. ___34___

Thank you for your support.

___35___ Thank you also for your support! Make sure to bookmark our website and check back often to see the progress as well as the updated times for production and delivery of your Scribble.

A. What do we need the Scribble for?

B. What’s the Scribble’s best colour?

C. It’s the best birthday gift you may choose for your kids.

D. Thank you so much for your concern about the Scribble.

E. There is 1 GB of internal memory that will store over 100, 000 colors.

F. We created the Scribble for YOU and want you to be a part of the process.

G. Once stored, that color can be used to draw on paper or on a digital screen.

【答案】31. G    32. B   

33. E    34. F   

35. D

第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

On June 18th, 15-year-old Clara Daly was seated on an Alaska Airlines flight from Boston to Los Angeles. Suddenly, a flight attendant asked a(n) ___36___ question over the loudspeaker: “Does anyone on board know American Sign Language?” Clara ___37___ the call button. The flight attendant came over and explained the   ___38___. “We have a passenger on the plane who is blind and deaf,” she said. The passenger seemed to ___39___  something, but he was traveling alone and the flight attendants couldn’t ___40___ what he needed.

Clara had been ___41___ ASL for the past year to help with her dyslexia (诵读困难) and knew she’d be able to finger spell into the man’s ___42___. So she unbuckled (松开) her seat belt, walked toward the front of the plane, and ___43___ by the seat of Tim Cook, then 64. Gently ___44___ his hand, she signed, “How are you? Are you OK?” Cook asked for some water. When it arrived, Clara returned to her seat. She ___45___ again a bit later because he wanted to know the time. On her third ___46___, she stopped and stayed a while. “He didn’t need anything. He was ___47___ and wanted to talk,” Clara says.

So for the next ___48___, that’s what they did. She talked about her family and her ___49___ for the future. Cook told Clara how he had ___50___ become blind over time and shared stories of his days as a traveling salesman. ___51___he couldn’t see her, she “looked attentively at his face with such kindness,” a passenger reported. “Clara was ___52___,” a flight attendant told Alaska Airlines in a blog interview. “You could ___53___ Tim was very excited to have someone he could speak to, and she was such a(n) ___54___.”

Cook’s reaction: “___55___ trip I’ve ever had.”

36. A. strange B. urgent C. puzzling D. related

37. A. controlled B. fixed C. fastened D. pressed

38. A. dilemma B. arrangement C. situation D. requirement

39. A. lose B. want C. offer D. seek

40. A. understand B. imagine C. accept D. translate

41. A. teaching B. evaluating C. studying D. promoting

42. A. ear B. heart C. mind D. palm

43. A. knelt B. sat C. lay D. settled

44. A. waving B. shaking C. pulling D. taking

45. A. got away B. ran off C. came by D. carried on

46. A. departure B. visit C. round D. attempt

47. A. lovely B. friendly C. lively D. lonely

48. A. hour B. meeting C. day D. flight

49. A. friends B. experiences C. plans D. changes

50. A. suddenly B. gradually C. naturally D. accidentally

51. A. Even though B. Now that C. If only D. In case

52. A. determined B. ambitious C. independent D. helpful

53. A. recognize B. predict C. tell D. guess

54. A. angel B. guide C. pioneer D. genius

55. A. Hardest B. Best C. Longest D. Busiest

【答案】36. B    37. D    38. C    39. B    40. A    41. C    42. D    43. A    44. D    45. C    46. B    47. D    48. A    49. C    50. B    51. A    52. D    53. C    54. A    55. B

 

第II卷 非选择题部分

第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I worked in ___56___ factory when I was young. Working long and hard, I treasured my lunch breaks, during ___57___ I could read lots of comic books. Superman, Batman, Spiderman and Iron Man were some of ___58___ ( I ) heroes.

There were always two distinct ___59___ (pattern) in those books. First, there was always a battle ___60___  good and evil. The battle was always tough. ___61___ strong the superhero was, evil pushed him to the very limit and most times almost ___62___ (defeat) him. Second, the superhero was never paid by the society. Superman made money as a newspaper reporter; Batman, an industrialist; Spiderman, a photographer; Iron Man, the owner of Stark Industries. ___63___ of them were paid for being a superhero and the contributions they made. In other words, though they have risked ___64___ (do) everything for others, real heroes don’t get paid for the superhero stuff.

We can all do superhero stuff — volunteering. Helping someone in need, or doing anything ___65___  (benefit) that takes time, effort, energy or resources.

Use your powers well!

【答案】56. a    57. which   

58. my    59. patterns   

60. between   

61. However   

62. defeated   

63. None    64. doing   

65. beneficial

第四部分 写作(共两节,满分40分)

第一节 应用文写作(满分15分)

66.假定你是学生会主席李华, 学生会举办了英语戏剧节(English Drama Festival),得到了外教Miss Brown的大力帮助。活动圆满结束后,请给她写一封感谢信。内容包括:

1. 表达感谢;

2. 外教帮助;

3. 同学的收获。

注意:

1. 词数80左右;

2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Dear Miss Brown,

I’m writing to express my sincere gratitude for your kind help in the school English Drama Festival, which has turned out to be an amazing success.

It’s so nice of you to have offered us a class of presentation skills and basic stage techniques. Under your professional guidance, the participants gave such an impressive performance. Some students overcame the fear of acting in front of audience and gained tremendous confidence. Others developed communication skills and knew how to cooperate in a team. Most importantly, this activity has fueled our passion for English drama.

Many thanks for your time and support.

Yours,

Li Hua

第二节 概要写作(满分25分)

67.阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

Work is a very important part of life in the United States. When the early immigrants came to this country, they brought the idea that work was the way to God and heaven. This attitude still influences America today. Work is not only important for the salary, but also for social and psychological working, being productive. For most Americans, they are what they do. What happens, then, when a person retires at the age of sixty-five or seventy? It’s easy to imagine that retirement is no easy thing. Retirees often feel they are unproductive and no longer needed by others.

Once people retire, they may also get into financial trouble. Many people rely on Social Security checks every month. During their working years, employees contribute a certain percentage of their salaries to the government. When people retire, they receive this money as income. These checks do not provide enough money to live on, however, because prices are increasing very rapidly. After retirement, they have to change their lifestyles. They have to spend carefully to be sure that they can afford to buy food, fuel, and other necessities.

Of course, not all senior citizens feel sad when they are in face of retirement. Working for so many years, they eventually have time to spend with their families or to enjoy their hobbies such as reading, traveling or joining some senior citizen clubs. Some continue to work part time; others choose to do volunteer work like helping young people to get started in new business.

American government is taking steps to ease the problems of retired people. They are building new housing, offering discounts in stores and museums and on buses, and providing other services, such as free courses, food service, and help with housework. It is wise to do so. Retired citizens are an important part of the population and their special needs must be concerned about. After all, everyone will be a senior citizen someday.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Work plays an extremely important role in American culture, so people find retirement difficult as they may feel useless without jobs. Retirement can also bring financial problems as Social Security checks don’t provide enough money. However, some senior citizens feel happy about retirement as they finally get time to do what they really want. American government is solving retired citizens’ problems and concerning their special needs, which is wise and necessary, because everyone will get old.

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料 或 分享本站给好友,立得100学贝
微信扫码注册

微信扫码,快速注册

注册可领 100 学贝

手机号注册注册可领 100 学贝
手机号码

手机号格式错误

手机验证码获取验证码

手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

设置密码

6-20个字符,数字、字母或符号

注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
QQ注册
手机号注册
微信注册

注册成功

返回顶部
返回
顶部