备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)

试卷
新用户领100学贝免费下载
立即下载
加入资料篮
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)01
2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)02
2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)03
2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)04
2019届浙江省丽水市高三第一次模拟测试英语试题(解析版)05
还剩15页未读,继续阅读
下载需要10学贝
加入资料篮
立即下载
资料简介 展开

浙江省丽水市 2018-2019学年高三

英语模拟测试

第—部分:听力(共两节,满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What's the time now?

A.7:40.           B.7:20.           C.7:30.

2. Where is the conversation probably taking place?

A. At the airport.          B. At the store.                C. At home.

3. What is the man going to do?

A. Go to see the movie.             B. Visit Susanna.           C. Do his own business.

4. What's the relationship between the man and the woman?

A. Customer and bank clerk.       B. Employee and manager.         C. Pilot and tourist.

5. Who is the woman?

A. A doctor.         B. A nurse.         C. A patient.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题.

6. Why does the man look terrible?

A. Because he had an accident.

B. Because he was caught in traffic jams.

C Because he was late for his regular train.

7. How will the man go to work next week?

A . He'll use public transportation.    B. He’ll drive his car.    C. He'll walk.

听第7段材料,回答第8至9题。

8 What is the man doing?

A. Asking for information.                 B. Offering suggestions.

C. Looking for a building.

9. What does Dr Matson look like?

A. He has long brown hair.                 B.He is short and thin.

C. He wears a moustache.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. Whom did the woman buy a book for?

A. Veronica.    B. Cynthia.    C. George.

11. What present did the woman give the twin last year?

A. A book.                      B. Some lipsticks and a pair of earrings.

C.A bottle of perfume.

12. Why didn't the woman buy Brenda a scarf?

A. The scarf is quite expensive.           B. Brenda doesn't like the scarf.

C. Brenda has already had many.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What was Paul concerned about?

A. His professor.         B. His final exam.       C. Going home early.

14. Why did the woman tell Paul not to worry?

A. The average is important.              B.Chemistry is not his major.

C. Physics is more important.

15. Why didn't Paul look for his physics grade?

A. It wasn't available.                   B. He didn't take Physics.

C. Chemistry was worrying him.

16. What did the woman suggest doing?

A. Repeating the class.         B. Going home right away.        C. Getting some coffee.

听10段材料,回答第17至20题。

17. What does the passage mainly talk about?

A. Problems from teenager alcoholism.

B. The causes of teenager alcoholism.

C. Teenager alcoholism.

18. At what an age range are students easy to get addicted to alcohol?

A. 12-19.                         B. 15-20.                    C.10-16.

19 What's the result of alcoholism?

A. Teenagers may have fewer accidents.

B. Teenagers may have a good relationship with other people.

C. Teenagers may lose their interest in many activities and become pessimistic.

20. Which of the following can be concluded from this passage?

A. Teenager alcoholism is a serious problem in the USA.

B. Teenager alcoholism is not a serious problem in the USA.

C. Most parents have set a good example for their kids.

第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)

第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、c和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

The history of Australian Rules Football

Australian Rules Football is called by many nicknames. Lovers of the game just call it "football" or "footy." When contrasted with other forms of football, it is called "Aussie Rules" or "AFL". AFL stands for Australian Football League, which is the most prestigious league in Australia.

Australia Rules Football was created by Tom Wills in 1858. He wanted to create a sport that would keep cricket players fit through the winter. He began by writing a letter that explained his purpose to a sports magazine. It also called for the creation of a football club. In 1858, Wills and others played an experimental match that was the first game of Australian football. But few details about this match have survived.

On August7,1858, two important events for the game occurred. The Melbourne Football Club was founded. It was one of the world's first football clubs in any code. Also, a famous match between Melbourne Grammar School and Scotch College was played. It was umpired(仲裁)by Tom Wills. A second day of play took place on August 21, and then there was a third and final day on September4. The two schools have competed every year since.

The game is played between two teams of 18 players on an oval that can also be used for cricket. These playing fields can be up to 185m long. This is almost four times the size of fields used in other forms of football.

A point called "a behind" is scored when the ball goes across the line and between a goal post and a behind post. A behind point is also scored if the ball is touched by any body part of either team's member as it passes between the goal posts. A goal is worth six points, and a behind is worth one point.

1. According to paragraph l, all of the following are nicknames for Australian Rules Football EXCEPT _________.

A. soccer B. footy

C. Aussie Rules D. AFL

2. According to the passage, Tom Wills created Australian Rules Football because __________.

A. he liked contributing to sports magazines

B. he wanted to umpire a game between Melbourne Grammar and Scotch College

C. he wanted cricket players to keep healthy during the winter

D. he wanted to join the most prestigious league in Australia

3. The underlined phrase in any code in paragraph 3 is closest in meaning to _________.

A. of any name B. in any order

C. in any country D. of any style

【答案】1. A    2. C    3. D

【解析】

【分析】

本篇是记叙文,主要是关于澳大利亚足球历史的描述。

【1题详解】

推理判断题。根据第一段第二、三两句Lovers of the game just call it "football" or "footy." When contrasted with other forms of football, it is called "Aussie Rules" or "AFL".根据第一段,除soccer外,以下都是澳式足球的别称。故选A。

【2题详解】

细节理解题。根据第二段第二句He wanted to would keep cricket players fit through the winter可知,根据这篇文章,汤姆·威尔斯创造了澳式足球规则,因为他想让板球运动员在冬天保持健康,故选C。

【3题详解】

词义猜测题。根据第三段中 two important events for the game occurred.和Also, a famous match between Melbourne Grammar School and Scotch College was played.对俱乐部的介绍可知“在任何模式下它是世界上最早的足球俱乐部之一。”可知in any code 与of any style相近,故选D。

【点睛】做词义猜测题时,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义,尤其要重视划线词前后的内容。本题第3小题,根据第三段中two important events for the game occurred.和Also, a famous match between Melbourne Grammar School and Scotch College was played.对俱乐部的介绍可知“在任何模式下它是世界上最早的足球俱乐部之一。”可知in any code 与of any style相近,故选D。

 

B

Last month, voters in the second Congressional District in New Orleans, Louisiana , made a historic choice.They elected Anh "Joseph" Cao a Vietnamese-American Republican party member, as their representative. It is the first time in over one hundred years that voters in this area of New Orleans elected a non-democratic Party lawmaker. And, Anh Cao is the first Vietnamese-American to be elected to the United States Congress  (议会)  .

Anh Cao went through difficult times to get to where he is now. He was born in Saigon in nineteen sixty-seven during the war in Vietnam. In nineteen seventy-five, North Vietnamese troops took control of Saigon. He was separated from his family for many years. Anh Cao lived with his uncle in Indian, then later moved to Houston,Texas.

He decided to work for social justice in a non-religious way. So, he worked as a lawyer in New Orleans.

He joined the Republican Party and became active on local and state political committees. He decided to compete against his local representative in Congress, William Jefferson, who had been in office since nineteen ninety-one. Minister Jefferson's reelection campaign was not helped by federal corruption charges against him.

Mister Cao won the election. That night he said that never in his life did he think he could be a congressman. He said the American dream is alive and well.

4. Which statement according to this news is true?

A. Anh “Joseph” Cao was elected a Vietnamese-American Democratic party member.

B. It is the first time ever that voters in this area of New-Orlearis have elected a non-Democratic Party member

C. The first Vietamese-American elected to the United State Congress is Anh Cao.

D. All the voters in USA made a historic choice.

5. Which description about Anh  "Joseph"  Cao is true?

A. Anh Cao went through difficult times to get the achievement now.

B. He was born in nineteen sixty-seven.        '

C. He was separated from his family for many years.

D. All of the above are right.

6. Which can be inferred from the passage?

A. Anh "Joseph" was born in Vietnam.

B. The lawmakers in this area of New Orleans used to be democratic for over a century.

C. Anh "Joseph" determined to cooperate with William Jefferson.

D. All the Candidates in New Orleans always supported William Jefferson

【答案】4. C    5. D    6. B

【解析】

本篇为一则新闻报道,报道越南裔美国人Anh Cao当选为美国议会的立法者。

【4题详解】

推理判断题。根据第一段末句And, Anh Cao is the first Vietnamese-American to be elected to the United States Congress  (议会)  .可知,第一位当选为美国国会议员的越南裔美国人是Anh Cao。故选C。

【5题详解】

推理判断题。从第二段首句Anh Cao went through difficult times to get to where he is now.可知A选项正确;第二段第二句He was born in Saigon in nineteen sixty-seven during the war in Vietnam.可知B选项表述无误;根据第二段第4、5 He was separated from his family for many years. Anh Cao lived with his uncle in Indian, then later moved to Houston,Texas.两句可知C选项正确。故选D。

【6题详解】

推理判断题。根据第一段第三句It is the first time in over one hundred years that voters in this area of New Orleans elected a non-democratic Party lawmaker.可知B项正确。A选项尽管表述正确,但是不属于infer,直接可知晓内容;根据第四段第二句He decided to compete against his local representative in Congress可知,C描述中cooperate with与compete against完全相反;D错在频度副词always,以偏概全。故选B。

 

C

The first organized system for sending messages began in Egypt around 1500 B.C. This system developed because the pharaohs frequently needed to send messages up and down the Nile River in order to keep their empire running smoothly. Later, the Persians developed a more efficient system for sending messages using men and horses. Messages carriers rode along the road system stretching from one end of the Persian Empire to the other. Along these roads, fresh men and horses waited at special stations to take and pass along any messages that needed to be sent. The stations where riders passed messages back and forth were built 23 kilometers apart, so the men and horses were able to travel quickly between them. The Romans later took up his idea and improved it by using a more advanced and extensive road system.

In China, however, Kublai Khan had built up his own system for delivering messages. This system worked in the same basic way as the Roman system. The difference was that Kublai Khan kept 300,000 horses along the roads of this delivery lines. There were over 10,000 stations where a message would be passed from one rider to another with a fresh horse. In this way, Kublai Khan could receive messages from anywhere in the country in only a few days.

It was not until the 1500s that a well-organized postal system appeared again in Europe. One family, the von Taxis family, gained the right to deliver mail for the Holy Roman Empire and parts of Spain. This family continued to carry mail, both government and private, throughout Europe for almost 300 years.

In 1653, a Frenchman, Renouard de Velayer, established a system for delivering post in Paris. Postal charges at that time were paid by the recipient , but de Velayer's system was unique by allowing the sender to pre-pay the charges, in a similar way to the modern stamp. Unfortunately, de Velayer's system came to an end when jealous competitors put live mice in his letter boxes, ruining his business. Eventually, government-controlled postal systems took over from private postal businesses, and by the 1700s government ownership of most postal systems in Europe was an accepted fact of life.

The thing that all these early systems had in common was that they were quite expensive for public use, and were intended for use by the government and the wealthy. However, in 1840, a British schoolteacher named Roland Hill suggested introducing postage stamps, and a postal rate based on weight. This resulted in lowering postal rates, encouraging more people to use the system to stay in touch with each other, His idea helped the British postal system begin to earn profits as early as 1850. Soon after that many other countries took up Mr. Hill's idea. And letter writing became accessible to anyone who could write. Today, the Roland Hill awards are given each year to "encourage and reward fresh ideas which help promote philately"   (stamp collecting).

7. What is the main topic of the passage?

A. How international letters travel. B. A surprising method for delivering mail.

C. The history of postal systems. D. Changes in the methods of communication.

8. Which of the following statements about Renouard de Velayer is true?

A. His was a government-controlled system.

B. His competitors destroyed his business.

C. His system lasted for hundreds of years.

D. In his system, the person who received the letter paid the postage fees.

9. Which of the systems mentioned in the passage was most like the postal system today?

A. Egyptian. B. Chinese.

C. de Velayer's. D. von Taxis's.

10. What was Roland Hill's greatest achievement?

A. He made letter writing accessible to the average person.

B. He made a lot of money for the British postal system.

C. He made stamp collecting a popular hobby.

D. He won an award for letter writing.

【答案】7. C    8. B    9. C    10. A

【解析】

【分析】

本篇是说明文。主要介绍了世界邮政体系形成的来龙去脉。

【7题详解】

主旨大意题。文章介绍了世界邮政体系的雏形,新发明及在各国的发展详情。选项A大意与本文无关;B涉及,但不能概括全文;D面太广,communication methods有很多种,不能切中大意。故选C。

【8题详解】

推理判断题。第四段的第三句Unfortunately, de Velayer's system came to an end when jealous competitors put live mice in his letter boxes, ruining his business.可知他对手把活老鼠放入信箱导致他生意失败。故选B。

【9题详解】

推理判断题。根据第四段第二句in a similar way to the modern stamp可知,文章中提到的de Velayer's系统最像今天的邮政系统。故选C。

【10题详解】

细节理解题。根据第五段第五句became accessible to anyone who could write可知,罗兰·希尔最大成就是他使一般人都能写信。故选A。

【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude  indicate等标志性词语。本题第2小题,第四段的第三句Unfortunately, de Velayer's system came to an end when jealous competitors put live mice in his letter boxes, ruining his business.可知他对手把活老鼠放入信箱导致他生意失败。故选B。

 

第二节(共5个小题:每小题2分,满分10分)

注:请将31-35答案涂在机读卡61-65上,否则不给分。

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

How to Plan a Holiday Trip

___11___ Whether it's to grandma's house, a family reunion or simply a holiday getaway, these yearly road trips can often be the source of dread and stress. The thought of being trapped in the car with restless children or the possibility of car trouble along the way is enough to make anyone consider staying home. ___12___

Plan out the route for your car trip. If you're planning on driving to your holiday destination, a little planning can help make your trip easy and uneventful. _____13_____ Remember, it's likely that you won't be the only person on the road during the holidays, and traffic is always a factor. Alternate routes or shortcuts can help reduce time spent in traffic jams and get you to your destination sooner. This information can also come in handy in case of road construction or other situations that might block your primary route.

___14___ Although traveling by air can be quick and convenient, it can also be much more expensive. Start planning your trip early to take advantage of advance purchase discounts and avoid sold out flights. Many airlines become extremely busy during the holidays so booking in advance can also help ensure that you get the flights that you want. High traffic destinations such as New York, Los Angeles or Atlanta can be extremely crowded during the holidays. If you have the option, consider booking your flight to a nearby airport and renting a car for the short drive to your destination.

Consider your luggage needs. If you're traveling by car, the issue of luggage is only important with regards to the amount of room needed. Before you begin packing, think about how many people will be in your vehicle and how much room they will need to travel comfortably. This could affect the number of bags that you can take along. _____15_____ Not only is the possibility of lost luggage an issue, but most airlines now charge extra for checked baggage.

For a family of four, carrying a few bags each could result in several hundred dollars worth of baggage fees during your trip. Try to pack as lightly as possible.

A. As an alternative to driving or flying, check into the possibility of traveling by train.

B. Plan your trip to avoid peak travel times.

C. Luckily, with a little planning, these situations can be avoided.

D. Book airline tickets.

E. Each year, millions of people load up the family car and set out on a holiday trip,

F. For traveling by air, the number of bags that you take is a much bigger concern.

G. Consider your starting point and desired destination, and investigate several possible routes.

【答案】11. E    12. C   

13. G    14. D   

15. F

【解析】

本文是说明文,主要介绍了如何科学规划假期旅行。

【11题详解】

根据后面一句的whetheror中列举了生活中的许多种旅行,可知此处缺一个关于旅行的总述句。故选E。

【12题详解】

上文讲述旅行中可能遇到的问题,下文是具体解决方法。承上启下,如何能避免一些旅游中不愉快的情形,故选C。

【13题详解】

根据3空后面的Remember,it's likely that you won't be the only person on the road during the holidays,和Alternate routes or shortcuts can help reduce time spent in traffic jams and get you to your destination sooner.  因此启程去目的地前应多设计几条可行的出行方式。故选G。

【14题详解】

根据本段中advance purchase discounts and avoid sold out flights. 可知此处是对第三段大意的总述,“关于订机票”,故选D。

【15题详解】

根据5空格的前后两句,可知航空公司会根据行李数量收费。这里缺的是一个承上启下句。只有选项F涉及到了包裹数量最为恰当。故选F。

 

第三部分:语言运用(共两节,满分45分)

第—节:完形填空(共20个小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、 B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

My father was a highly educated, intelligent gentleman. He could debate or discuss for    ___16___on almost any topic and hold your attention in the process. I thought there was ____17____ he wasn't able to do.

A few days ____18____ my younger brother's 7th birthday, Dad planned to put together a shiny new ____19____ as a special birthday surprise. After nearly an hour of ____20____ the instructions, Dad was still unable to put the new bike together. Later he folded up the paper of instructions, ____21____ his tool box, and decided to take the bike back to the local toy store and pay extra money to have it ____22____ assembled(组装) there. Then, a(n) ____23____ came to him, as he called out to Lovett, the quiet little man who mowed our grassland.

"Lovett, have you ever assembled a boy's bicycle?" As Lovett walked towards the bike, Dad handed him the paper of instructions. Lovett handed it _____24_____ to him, saying, " No, thanks. I can't read. When you can't read, you have to ____25____." Less than 15 minutes later, the new bicycle was fully assembled, with no spare parts ____26____. Dad shook Lovett's hand , patted him on the back, thanked him and hid the bike.

On the night after my brother ____27____ his simly new gift. Dad announced at the family dinner table ____28____ had happened several days earlier. He took great delight in telling it     ___29___ ---he used it as an example of thinking.

He did not ____30____ illiteracy (文盲) , but strongly taught us to use our ____31____. The joke was on my father, ____32____ he was able to turn it into a learning tool, and I liked him even ___33___  after the incident. I also gained a respect for Lovett. To me he had always been the old yard man who didn't say much, but after that day, he seemed to smile ____34____ , even walk taller. It's amazing what a real nod of  ____35____ can do to lift people up.

16. A. minutes B. seconds C. hours D. years

17. A. nothing B. everything C. something D. one thing

18. A. after B. ago C. before D. during

19. A. toy B. car C. vehicle D. bike

20. A. writing B. reading C. hearing D. explaining

21. A. took up B. picked up C. held up D. gave up

22. A. simply B. deliberately C. evidently D. correctly

23. A. plot B. scene C. idea D. story

24. A. back B. in C. out D. down

25. A. quit B. stop C. argue D. think

26. A. remaining B. remained C. spotted D. losing

27. A. designed B. bought C. decorated D. received

28. A. what B. that C. which D. why

29. A. once in a while B. in no time C. from then on D. again and again

30. A. refer to B. apply to C. rely on D. spy on

31. A. hands B. heads C. mouths D. feet

32. A. or B. and C. but D. because

33. A. less B. worse C. more D. much

34. A. larger B. happier C. luckier D. broader

35. A. approval B. achievement C. judgment D. comfort

【答案】16. C    17. A    18. C    19. D    20. B    21. B    22. D    23. C    24. A    25. D    26. B    27. D    28. A    29. D    30. A    31. B    32. C    33. C    34. D    35. A

【解析】

【分析】

本文是一篇故事。主要讲述了睿智的父亲如何利用一次安装自行车失败转而向花草工请教的经历,来启发我们如何学会勤动脑爱思考。

【16题详解】

考查名词。A. minutes分钟;B. seconds秒;C. hours小时;D. years年。父亲受过良好教育,健谈,能谈论几小时。故选C。

【17题详解】

考查不定代词。A. nothing什么也没有;B. everything每件事情;C. something某事;D. one thing一件事。在我眼里父亲是能人,无所不晓,故选A。

【18题详解】

考查状语从句。A. after在……之后;B. ago    以前;C. before在……之前;D. during在……期间。弟弟生日前,父亲计划安装一辆自行车。此处是状语从句,需用连词引导,B是副词。故选C.

【19题详解】

考查名词。A. toy玩具;B. car小汽车;C. vehicle交通工具;D. bike自行车。根据上下文可知,买的的是自行车,故选D。

【20题详解】

考查动词。A. writing写;B. reading阅读;C. hearing听见;D. explaining解释。此处指读自行车的组装说明书,根据下文第三段Lovett说的话I can't read.When you can't read,you故选B。

【21题详解】

考查动词词组。A. took up拿起,接受;B. picked up拾起,捡起;C. held up举起,提出;D. gave up放弃。根据该句意思为折叠好说明书,收拾工具箱,选项中只有pick up有此意,故选B。

【22题详解】

考查副词。A. simply仅仅,只是;B. deliberately故意地;C. evidently明显地;D. correctly正确地。根据上句,父亲没能正确安装自行车,请别人帮忙。故选D。

【23题详解】

考查名词。 A. plot情节;B. scene场面,情景;C. idea主意;D. story故事。父亲突然想到一个主意,故选C。

【24题详解】

考查副词。Lovett说自己不会读说明书,因此是把说明书递回给父亲,只有hand back正确。故选A。

【25题详解】

考查动词。A. quit放弃; B. stop停止;C. argue辩论;D. think想,思考。Lovett说因为不识字不能读懂说明书,所以必须得思考才能解决问题,故选D。

【26题详解】

考查动词。 A. remaining剩下的;B. remained    保持,剩余,留下;C. spotted发现;D. losing丢失。此处考察非谓语动词用法,因为安装完全正确,故没有零部件剩余。故选B。

【27题详解】

考查动词。A. designed设计;B. bought买;C. decorated装饰;D. received收到。根据上下文,指弟弟收到了自行车,故选D。

【28题详解】

考查宾语从句。父亲告诉我们所发生的一切,此处缺had happened的主语表示发生的事,故选A。

【29题详解】

考查词组。A. once in a while偶尔,有时;B. in no time立刻,很快;C. from then on    从那时起;D. again and again再三地,反复地。父亲想把这个做为一个思考的例子让我们能深刻明白,因此重复说起此事,故选D。

【30题详解】

考查动词词组。A. refer to提到,谈到,涉及到;B. apply to适用于;C. rely on依赖;D. spy on暗中监视,侦查。他没有刻意提及Lovett不识字,故选A。

【31题详解】

考查名词。A. hands手;B. heads头;C. mouths嘴;D. feet脚。父亲着力强调用脑思考的重要性,use one's head“动脑子”为固定搭配,故选B。

【32题详解】

考查并列连词。 A. or或者,否则;B. and和; C. but但是;D. because因为。句意:这个笑话是开给我父亲的,但他能够把它变成一个学习工具。此处考查上下文逻辑结构,表转折,故选C。

【33题详解】

考查副词比较级。A. less更少;B. worse更差;C. more更多;D. much非常。经历此事后,作者对父亲的喜欢更多,更加喜欢父亲,因为父亲善于引例的睿智。故选C。

【34题详解】

考查形容词比较级。A. larger更大;B. happier更幸福;C. luckier更幸运;D. broader更宽广的。此处考查形容词用法。从那以后,作者对Lovett更加尊敬,所以Lovett笑地更加开怀,开心。故选D。

【35题详解】

考查名词。 A. approval认可,赞成;B. achievement成就;C. judgment判断;D. comfort舒适。因为对人们的认可(a nod of approval),会更加鼓舞人们。故选A。

【点睛】在做完形填空时一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/what’s more/though等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。本题第17小题,此处考查上下文逻辑结构,表转折,故选C。

 

第三部分:语言运用(共两节,满分45分)

第二节(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Miners have dangerous jobs because occasionally the earth sinks or falls apart. When this happens, miners are ________36________(trap) underground. They are buried _________37_________ they don't have air to breathe, food to eat, and water to drink, they will die. They _________38_________ not go without any of these things for long, but the first is the most important. ____39____is difficult to figure out where miners are and reach them in time. Trapped miners dream of ________40________  (be) free and don't give up.

In August 2010, 33 miners _______41_______ (go) to work in a mine in Chile, All of a sudden, a wall broke apart and rocks and dirt filled _______42_______ mine's exit. At first,people thought all the miners died. _______43_______ , after working for 17 days, people at the surface learned the miners were still alive. ______44______, people on the surface figured out where the miners were and dug a _________45_________to send them food and water.

【答案】36. trapped   

37. If    38. can   

39. It    40. being   

41. went    42. the   

43. However   

44. Luckily/Fortunately   

45. hole

【解析】

本文是一篇记叙文。矿工从事危险工作,因为有时地面会下沉或破碎。当这种情况发生时,矿工被困在地下。文章介绍矿工发生事故时所采取的措施。

【36题详解】

考查被动语态。句意:当这种情况发生时,矿工被困在地下。句子用一般现在时态的被动语态,be动词已经给出,故答案为trapped。

【37题详解】

考查条件状语从句。句意:如果他们没有空气呼吸,没有食物吃,没有水喝,他们就会死。此处是if引导的条件状语从句,故答案为If。

【38题详解】

考查情态动词。句意:他们不能长时间没有这些东西,但空气是最重要的。表示“能够”结合句意可知此处用情态动词can。

【39题详解】

考查it用法。句意:弄清楚矿工在哪里,并及时找到他们是很难的。此处it是形式主语,动词不定式作真正的主语,故答案为It。

【40题详解】

考查动名词作宾语。of是介词,后加动名词。dream of dong sth.“梦想着做某事”,故答案为being。

【41题详解】

考查时态。根据In August 2010可知句子用一般过去时态,故答案为went。

【42题详解】

考查定冠词the。句意:突然,一堵墙裂开了,岩石和泥土填满了矿井的出口。结合句意可知此处表示特指,故答案为the。

【43题详解】

考查转折副词。句意:然而,经过17天的工作,地面上的人们得知矿工们还活着。前后是一种转折关系,故答案为However。

【44题详解】

考查副词。句意:幸运的是,地面上的人们找到了矿工的位置,挖了一个洞给他们送食物和水。结合句意可知答案为Luckily/Fortunately。

【45题详解】

考查名词。句意:幸运的是,地面上的人们找到了矿工的位置,挖了一个洞给他们送食物和水。结合句意可知答案为hole。

 

第四部分:写作(共两节,满分40分)

第一节:应用文写作(满分15分)

46.假设你是王平。上周你刚买了一台电视机,但你发现电视机有问题,请你用英文给商店经理写一封信反馈问题。内容包括:

1. 电视机的问题所在;

2. 你希望的解决方法及联系方式。

注意:

1.词数:80词左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.信件开头和结束已经给出,不计入总字数。

Dear Sir or Madam:

I bought a 37-inch TV set for $ 400 in your store on 15th of this month. A sales girl named Mary served me and recommended this brand.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours Sincerely,

Wang Ping

【答案】Dear Sir or Madam:

I bought a 37-inch TV set for $ 400 in your store on 15th of this month. A sales girl named Mary served me and recommended this brand. She said its quality is good.

But only three days after I bought the TV, I began to find something wrong with it. First, the images is not good and sometimes, there is no image at all. Then, only after turning it on for about half an hour do I find the TV set very hot.

I want to exchange this one for another or have my money back. Here is the copy of the receipt and you can call me. My phone number is: 571-8642.

Yours Sincerely,

Wang Ping

【解析】

【分析】

本篇书面表达属于应用文,要求写一封反馈信。

【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封书信:假设你是王平。上周你刚买了一台电视机,但你发现电视机有问题,请你用英文给商店经理写一封信反馈问题。内容包括:电视机的问题所在; 你希望的解决方法及联系方式。

第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:A sales girl named Mary(一个叫玛丽的销售女孩);recommended this brand.(推荐这种牌子);exchange this one for another(把这一个交换成另一个)等。

第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题

第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。

【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。同时句中使用高级句子。A sales girl named Mary served me and recommended this brand.过去分词作后置定语;But only three days after I bought the TV, I began to find something wrong with it.句中使用after引导的时间状语从句;only after turning it on for about half an hour do I find the TV set very hot.句中使用部分倒装。

 

第二节:概要写作(满分25分)

阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

47.When a rather dirty, poorly-dressed person kneels at your feet and puts out his hands to beg for a few coins, do you hurry on, not knowing what to do, or do you feel sad and hurriedly hand over some money? What should our attitude to beggars be? There can't be no question that the world is full of terrible sad stories. It must be terrible to have no idea where our next meal is coming from. It seems cruel not to give some money to beggars.

Certainly, most of the world's great religions order us to be open-hearted and share what we have with those less fortunate than ourselves. But has the world changed? Maybe what was morally right in the old days, when one knew exactly who in the village had suffered misfortune and needed help, is no longer the best idea. Quite a few people will not give to beggars. Let us look at their arguments.

First, some believe that many city beggars dress up on purpose to look pitiable and actually make a good living from begging. Giving to beggars only encourages this sort of evils. Secondly, there is the worry that the money you give will be spent on beer, wine or drugs. Thirdly, there is the opinion that there is no real excuse for begging. One might be poor, but that is no reason for losing one's sense of pride and self-dependence.

Related to this is the opinion that the problem should be dealt with by the government rather than ordinary people. Some people think beggars should go to the local government department and receive help.

It is hard to come to a conclusion; there arc various cases and we must deal with them differently. A few coins can save a life in some situations, and even if the money is wasted, that does not take away the moral goodness of the giver.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】In old times people thought it was morally right to help the less fortunate, but today many choose not to give beggars money. They think some beggars make a good living from begging or they worry the money given will be misused. Besides, it's the government's duty to deal with the problem. However, different cases call for different solutions. And we should recognize the giver's goodness.

【解析】

【分析】

本文是一篇文章概要。

【详解】文章讲述的是当一个乞丐伸手向我们要钱时我们应该怎么办? 这很难得出结论,有各种各样的情况,我们必须用不同的方法来处理。过去人们认为帮助不幸的人在道义上是正确的,但今天许多人选择不给乞丐钱。他们认为一些乞丐通过乞讨过上了好日子,或者他们担心这些钱会被滥用。此外,处理这个问题是政府的责任。然而,不同的情况需要不同的解决方案。我们应该认识到给予者的善良。

【点睛】文章概括性强,内容全面,层次分明,结构严谨。In old times people thought it was morally right to help the less fortunate, but today many choose not to give beggars money.句中使用宾语从句;they worry the money given will be misused.一般将来时态的被动语态用在句中;it's the government's duty to deal with the problem.句中it做形式主语,真正的主语是动词不定式;另外,Besides, However,的运用为文章增色添彩。

 

 

 

 

 


免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料 或 分享本站给好友,立得100学贝
微信扫码注册

微信扫码,快速注册

注册可领 100 学贝

手机号注册注册可领 100 学贝
手机号码

手机号格式错误

手机验证码获取验证码

手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

设置密码

6-20个字符,数字、字母或符号

注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
QQ注册
手机号注册
微信注册

注册成功

返回顶部
返回
顶部