备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)01
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)02
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)03
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)04
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟五英语试题(解析版)05
还剩18页未读,继续阅读
下载需要10学贝
加入资料篮
资料简介 展开

浙江杭州2019届上学期高三英语模拟卷五

(时间120分钟   满分 150分)

第一部分 听力

(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A. £19.15.           B. £9.18.           C. £9,I5.

答案是C。

1. What does the woman like collecting best?

A. Stamps.                   B. Coins.                        C. Train tickets.

2. Which country found lovely music is good for people’s hearts?

A. America.                  B. Australia.                   C. Russia.

3. What is the woman eager to buy?

A. Ice creams.              B. Candy.                       C. Drinks.

4. Where are the two speakers?

A. In the bank.            B. In the classroom.             C. In the supermarket.

5. What prevented the woman calling the man yesterday?

A. She lost her cellphone.                      B. Her cellphone was power off.

C. Her teacher took her cellphone away.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位罝。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What is the woman looking for?

A. A casual dress.         B. A business suit.              C. An evening dress.

7. What will the woman do next?

A. Try on the clothes.      B. Bargain with the man.         C. Pay for the clothes in cash.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. How old is the woman's grandfather?

A. 78.                  B. 79.                         C. 80.

9. What did the woman's grandfather do last winter?

A. He went in the hospital.                     B. He went on a cycling holiday.

C. He attended a skiing contest.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. What are the speakers arguing about?

A. Who to blame.     B. Which way to go.               C. What transport to take.

11. Why did the policeman stop the speakers?

A. They took the wrong shortcut.                B. They drove beyond the speed limit.

C. They went through the red light.

12. What was the initial reason for what happened to the speakers?

A. The woman didn’t prefer to travel by train.      B. The man failed to ask the way.

C. The man forgot to book tickets earlier.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What is the basic purpose of the IQ tests?

A. To test who is brighter.                         B. To test language and numerical ability.

C. To judge an individual talents.

14. What makes so many unhappy parents in the world?

A. Their children being stupid.                    B. Their children’s failing in the exams.

C. Their children’s abilities not being developed.

15. Why do some children do badly in school exams?

A. They are not good with words and numbers.         B. They do not study hard enough.

C. They are looked down upon by others in school.

16. How can a person be happy?

A. Putting your skills to good use.                B. Having a higher IQ.

C. Doing well in the exams.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What is the conductor like?

A. Anxious.                   B. Absent-minded.               C. Kind-hearted.

18. What should Mr. Mora do in Princeton?

A. Give a lecture.           B. Meet an old friend.          C. Visit a university.

19. Why must Mr. Mora find the ticket?

A. He might be fine         B. He forgot the destination.      C. He wrote something important on it.

20. What kind of person is Mr. Mora?

A. Forgetful.    B. Careful.       C. Bad-tempered.

第二部分 阅读理解

(共两节,满分35分)

第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A

Crossing your legs is an extremely common habit; most people don’t even notice that they’re doing it when they sit down. While you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it might be causing health problems that you are not aware of.

A study published in Blood Pressure Monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure. The reason this happens is because the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart, crossing one leg over the other increases resistance, making it even harder for the blood to circulate. This causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart. You won’t feel any immediate effects, but if you sit for long periods of time it’s important that you take note of how long you have your legs crossed for. You shouldn’t have your legs crossed for more than 15 minutes, and it’s important that you get up and walk around at least once every hour.

Crossing your legs can also lead to neck and back pain. Ideally, it’s best for our bodies to sit with our feet planted flat, hip width apart, on the floor, but it’s not easy to maintain perfect posture all day at the office. When you sit with your legs crossed your hips are in a twisted position, which can cause one of your pelvic(骨盆的) bones to rotate. Since your pelvic bone supports your neck and spine, this can cause pressure on your lower and middle back and neck.

You also might notice that when you sit with your legs crossed for long periods of time your feet and legs get tingly or have the feeling of being asleep. This is because when one leg sits on top of the other it causes pressure on the veins and nerves in your legs and feet. It can cause numbness and/or temporary paralysis in the legs, ankles, or feet. While the feeling of discomfort may only last a minute or two, repeatedly crossing your legs until they feel numb can cause permanent nerve damage.

So next time you sit down, try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet on the floor. Not only will it help your posture and stability, but it will also save your health in the long run.

1. What does the underlined word “tingly” (in paragraph 4) mean?

A. a slight stinging feeling    B. a clear ringing sound

C. a pleasant warm feeling    D. a strong excitement feeling

2. According to the study, what influence does sitting with your legs crossed have on your health?

①increasing your blood pressure       

②neck and back pain

③pressure on the veins and nerves      

④permanent nerve damage

A. ①④    B. ③④

C. ①②③    D. ①②④

3. What is the purpose of this passage?

A. To increase people’s knowledge of sitting with their legs crossed.

B. To introduce the bad influences that sitting with their legs crossed has on people.

C. To help people form the habit of sitting with their legs.

D. To advocate getting rid of sitting with their legs.

【答案】1. A    2. D    3. D

【解析】

【分析】

本文是一篇调查研究,研究表明跷二郎腿的坐姿对于人类身体健康有很大危害,呼吁人们改掉跷二郎腿的这一习惯。

【1题详解】

词义猜测题。根据第四段中This is because when one leg sits on top of the other it causes pressure on the veins and nerves in your legs and feet. It can cause numbness and/or temporary paralysis in the legs, ankles, or feet.可知,长期跷二郎腿会有刺痛感或者麻木感,这是由于跷二郎腿时一个腿脚上的血管神经受到另一条腿的压迫而导致。 tingly在文中表示“有刺痛感的”。故选A。

【2题详解】

细节理解题。根据文章第二段第一句sitting with your legs crossed can increase your blood pressure.可知①正确;第三段第一句Crossing your legs can also lead to neck and back pain.可知②正确;第四段第二句可知,③表述不准确,应是跷二郎腿对腿脚的影响,而不是全身的影响;第四段最后一句can cause permanent nerve damage.可知,④正确。本题利用排除法,故选D。

【3题详解】

主旨大意题。本文阐释了跷二郎腿对人体健康的影响。在最后一段呼吁人们,不要在就坐时跷二郎腿,而应该保持两脚平放,这样有助于人们身体保持平稳的状态和获得长久的健康。故选D。

【点睛】主旨大意题的类型及解题策略:

1)标题类。文章标题可以是单词,短语,也可以是句子,它的特点是:短小精悍,多为一短语;涵盖性强,一般要求能覆盖全文,其确定的范围要恰当,既不能太大,也不能太小;精确性强,不能随意改变语言表意的程度及色彩。

2)主旨类。概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。此时,要注意一些转折词,如but, yet, however, although, in spite of, by contrast, on the contrary等。当文章中表示相反的观点时,往往用到这些词。答题时要弄清哪个是作者的观点,排除迷惑性信息,准确归纳主旨大意。

本题中第3小题为主旨大意类中的主旨类。

文章中的关键词是legs crossed,而四个选项都提到了跷二郎腿,只是侧重点不同,那么文章重点讲述了哪一方面呢?我们可以逐段梳理主旨大意,第一段主要介绍了跷二郎腿现象很常见 ,第二段主要介绍了血压监测对跷二郎腿的研究,下面几段重点阐述了跷二郎腿的害处,由此可见本文通过介绍跷二郎腿的害处使大家引起注意改掉跷二郎腿的不好习惯。所以D正确。

B

Microsoft has developed a new smartphone app that interprets eye signals and translates them into letters, allowing people with ALS(渐冻症)to communicate with others from a phone.

The GazeSpeak app combines a smartphone’s camera with artificial intelligence to recognize eye movements in real time and convert them into letters, words and sentences.

For people suffering from ALS also known as motor neurone(神经元)disease, eye movement can be the only way to communicate. “Current eye-tracking input systems for people with ALS or other motor disabilities are expensive, not constant under sunlight, and require frequent readjustment and considerable, relatively fixed systems,” said Xiaoyi Zhang, a researcher at Microsoft who developed the technology.

“To reduce the drawbacks…we created GazeSpeak, an eye-gesture communication system running on a smartphone, and is designed to be low-cost, constant, portable and easy to learn.”

The app is used by the listener by pointing their smartphone at the speaker. A chart stuck to the back of the smartphone is then used by the speaker to determine which eye movements to make for communication.

The label shows four grids(方格) of letters, which each correspond to a different eye movement. By looking up, down, left or right, the speaker selects which grids they want the letters belong to. The artificial intelligence algorithm(计算程序) is then able to predict the word or sentence they are trying to say.

Zhang’s research, Smartphone-Based Gaze Gesture Communication for People with Motor Disabilities, is set to be presented at the Conference on Human Factors in Computing Systems in May.

4. How does the new smartphone app help people with ALS?

A. By connecting its camera with sufferers’ appearance.

B. By communicating with people directly with a camera.

C. By changing eye movements into detailed written information.

D. By looking into the eyes of the sufferers.

5. Why did the researchers develop GazeSpeak?

A. GazeSpeak will have fewer disadvantages.

B. Current systems can’t function effectively.

C. GazeSpeak can be properly used in the medical field.

D. Current systems can increase the risk of motor disabilities.

6. What can we know according the text?

A. Sufferers’ eye movements are determined by GazeSpeak.

B. Current systems are solid but costly for sufferers.

C. GazeSpeak has helped people a lot.

D. GazeSpeak hasn’t been practically on the market.

【答案】4. C    5. A    6. D

【解析】

本文介绍了微软开发的一款新的智能手机应用程序--运动障碍者凝视手势交流软件,用于解释眼睛信号把它们转换成字母,这一应用使渐冻症患者和他人沟通成为可能。

【4题详解】

细节理解题。根据文章第二段The GazeSpeak app combines a smartphone’s camera with artificial intelligence to recognize eye movements in real time and convert them into letters, words and sentences.可知微软研发的这款手机应用程序可以实时识别人们眼球运动,把它们转化为详细的书面信息,故选C。

【5题详解】

细节理解题。根据文章第四段“To reduce the drawbacks…we created GazeSpeak, an eye-gesture communication system running on a smartphone, and is designed to be low-cost, constant, portable and easy to learn.”可知为了减少上文说到的现有渐冻症或其他残疾人使用的眼球跟踪软件的不足,研发人员开发了这款GazeSpeak 应用程序,故选A。

【6题详解】

推理判断题。根据文章第二段Zhang’s research, Smartphone-Based Gaze Gesture Communication for People with Motor Disabilities, is set to be presented at the Conference on Human Factors in Computing Systems in May.可知微软开发的这一款新的智能手机应用程序--运动障碍者凝视手势交流软件还没有投放市场,故选D。

C

On the day the tornado hit, there was no indication of any coming severe weather. The first alert my husband, Jimmy and I got came around 9 p.m., from some scrolling text on the TV Jimmy was watching. He ran upstairs to find me in our third-floor bedroom, and we changed the channel to our local Pensacola, Florida, station.

No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us. The wind began to roar, the bones of the house shook, and the power went out. We need to reach the strongest place—the closet on the first floor, which is wedged underneath a brick staircase.

I didn’t know how or if we would make it down the steps. It felt as if there were no floor underneath me as the wind lifted me off my feet. I held the banister tightly and tried to move forward, but this intense pressure held me in place, with everything rattling and moving.

As we reached the last flight of steps, our front door blew out and the back wall of the house followed suit and tore off into the darkness outside. By the time I reached the closet, the tornado had been over us for about a minute. Jimmy pushed me down to the closet floor, but he couldn’t get inside himself because of the wind. I grasped Jimmy’s arm, trying to bring Jimmy with the never-fully-shut door. If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.

“Hold on! Hold on!” he yelled. But there was nothing in this closet to hold on to. All of a sudden, Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies. I thought he was gone. And then everything stopped. He landed on his feet. In those first quiet moments, I couldn’t believe it was over.

The storm lasted four minutes. In that time, four of the twelve town houses in our unit were completely destroyed. Of the houses left standing, ours suffered the most damage. Amazingly, none of us were severely injured and we didn’t lose any neighbor.

7. The occurrence of the tornado was confirmed through ________.

A. some scrolling text

B. the local Pensacola Florida station

C. a relative

D. observing the top of their house

8. Why couldn’t Jimmy get inside?

A. Because he had to push his wife.

B. Because he has run out of all the strengths.

C. Because the door didn’t shut.

D. Because the wind was too strong.

9. Which word can best describe the author’s feeling during the tornado?

A. grateful

B. frightened

C. upset

D. unexpected

10. What can we infer form the passage?

A. The tornadoes took place at midnight.

B. People in tornadoes like to lift off their feet in the movie.

C. There was a bay in front of the couple’s house.

D. The disaster caused property loss but no death.

【答案】7. B    8. D    9. B    10. D

【解析】

本文是一篇记叙文,作者讲述了自己与丈夫经历了一场突如其来的飓风的故事。灾难到来时,两人正在楼上。一楼楼梯下有个储物柜是个避风的理想之地。为此两位老人一路挣扎着前往储物柜,期间遭遇了碎玻璃的袭击,也差点被大风吹来的一个树砸到。最终成功到达储物柜后,作者的丈夫因风力强劲,差点被吹走。飓风平息后,作者感概自己劫后余生的幸运。

【7题详解】

细节理解题。根据第一段The first alert my husband, Jimmy and I got came around 9 p.m., from some scrolling text on the TV Jimmy was watching. He ran upstairs to find me in our third-floor bedroom, and we changed the channel to our local Pensacola, Florida, station.可知飓风到来时,我们是从政府媒体佛罗里达州的彭萨科拉当地的电视台发出预警中得到第一次预警的信息的。故选B。

【8题详解】

细节理解题。根据第四段Jimmy pushed me down to the closet floor, but he couldn’t get inside himself because of the wind.可知因为强大的飓风Jimmy无法进入储物柜躲避。故选B。

【9题详解】

推理判断题。根据文章第二段No sooner … than …. Suddenly, … a closet fixed…the firmest place…. Everything around rattling, we struggled forward, uncertain whether we would make it.我们一听说这个消息,飓风就已经在头顶上了。刹那间,房子的骨架在晃动,电停了,风咆哮着从吹走门框的窗户里吹进来。第三段Shards of glass flew everywhere. A three-foot-long tree branch whipped, missing us by inches. 尖利的玻璃碎片从四面八方飞来。一棵长三英尺的树随风甩了过来,差点砸到我们。第四段… the wind kept him outside…grasped… constantly sucked the door open …tried to bring him with it. My knees and scalp were full of glass…Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay….I couldn’t believe it was over. …风一直拽着他不让他进来。我紧紧抓住Jimmy,但风不断地将门吸开,试图带走Jimmy。如果我不抓住Jimmy他就会从屋后飞出去吹到海湾那边。可知飓风中作者的恐惧。A选项表示感激的,B选项表示害怕的,C选项表示恼怒的,D选项表示出乎意料的。故选B。

【10题详解】

推理判断题。根据文章末段可知飓风持续了4分钟,作者所居住单元里12座房子中4座完全损毁。在留下来的几座里,作者的居所损毁情况最为严重。但接下来的话Amazingly, none of us were severely injured.可表明,尽管房子等身外之物遭受了严重损毁,对比之下,两位老人并没有受重伤,是不幸中的万幸。因此这次飓风灾难尽管带来了财产损失但是没有造成人员死亡。故选D。

第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Enjoy Life As a Teen

The "best years of your life"? Maybe not, but you can learn to make the most of your high school days.

1. Learn to appreciate small things. Whether it's having a computer, having friends, having a good supply of food, a bed to sleep on, family that loves you, having a decent education or simply being born in this world. _____11_____. Be happy, and life will reward you. Remember that these are the last few years you will be able to enjoy yourself without having to worry about the responsibility of an adult, but make sure you prepare yourself for when you do become one.

2. Go for it! If you have a special girl/guy you want to ask out, dance with, etc. just ask! You probably won't be rejected but if you are, remember that there will always be someone else that likes you for who you are.______12______. About 90% of the girls or guys you talk to will like you back, only about 10% probably will reject or badmouth you.

3.____13____. There is nothing more satisfying than seeing your hard work pay off in the form of A's and B's (but mainly A's). This also sets you up to get into a college you want to go to, which in turn prepares you for a career you will enjoy, improving your quality of life in the future. You'll get cheap car insurance as well if you have at least a B or A average.

4. You can pursue interests you enjoy. Video games, for example, are good if you're the type who can get into that kind of thing. _____14_____. Use your "hobby time" to either A) Volunteer (to gain practical skills for college apps, job resumes, and scholarships) B. Learn an instrument, or get into something else in the creative field like painting or dance, because this is the time to start developing and uncovering passions that might otherwise lie dormant.

5. Work at a job you can enjoy. Working is a great way to gain experience and to meet other people. When you do get out of college, interviewing companies will look at your prior work experience. This will look great on your resume. If you can't find work, especially in this hard economic time, volunteer or make your own job.

6._____15_____You'll still be going to games for free like the jocks if you are in pep band, and you have as many opportunities to meet new people as the jocks. Band and choir sometimes involves going on trips, and are great memories to have for high school and college. If you are not good at either music or sports, you can join other activities, start other hobbies, or get a job.

A. You should also find a hobby that is meaningful or practical.

B. Participating in clubs, activities, and sports increases your chances of meeting new friends.

C. Choose your friends wisely.

D. Don't go to sleep that night wishing you would have asked them.

E. Remember that the point of life is for you to enjoy it.

F. Keep your grades up

G. If you are not good at sports, join a band or choir

【答案】11. E    12. D   

13. F    14. A   

15. G

【解析】

【分析】

本文告诉我们如何好好享受青少年时期的美好生活。

【11题详解】

根据空格后的句子Be happy, and life will reward you. Remember that these are the last few years you will be able to enjoy yourself without having to worry about the responsibility of an adult,可知开心一些,生活会带给你奖赏,记住这是你不用担心承担成年人的责任的最后几年可以好好玩耍的日子。E选项记住生活的意义是让你自己去享受,正好作为后面内容的主题句。故选E。

【12题详解】

根据空格前Go for it! If you have a special girl/guy you want to ask out, dance with, etc. just ask! You probably won't be rejected but if you are, remember that there will always be someone else that likes you for who you are.建议我们要大胆表达出来,不要等到晚上睡不着后悔当时没有邀请喜欢的人共舞。故选D。

【13题详解】

根据空格后There is nothing more satisfying than seeing your hard work pay off in the form of A's and B's (but mainly A's)没有什么比看到你的付出得到回报(成绩单上都是A和B,大部分是A)更让人满意的了.可知本段的主题句是把分数提升,正好与其相承接。故选F。

【14题详解】

根据空前的You can pursue interests you enjoy. Video games, for example, are good if you're the type who can get into that kind of thing.本段建议我们追求喜欢的事情。以及空后的Use your "hobby time" to either A) Volunteer (to gain practical skills for college apps, job resumes, and scholarships) B. Learn an instrument…可知,我们应该在业余时间从事有意义而且实际的爱好。故选A。.

【15题详解】

根据空格后的You'll still be going to games for free like the jocks if you are in pep band, and you have as many opportunities to meet new people as the jocks. Band and choir sometimes involves going on trips, and are great memories to have for high school and college. 如果你参加了乐队,你还是可以像运动员一样免费参加比赛。可知建议我们加入乐队或唱诗班。故选G。

【点睛】七选五解题技巧

通读文章,首要关注文章的首段与末段,尤其是文章的这两段的末尾句,因为“开门见山”与“末尾点题”的写作方式是最为常见的,首段的末句一般是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题具有重要意义,如果它是文章的主题句,就可以使读者迅速明确文章情节将如何展开,并对文章的写作主题有了整体的了解。如果末句不是主题句,则需要继续寻找。这时,可以考虑文章的写作方式是否为“结尾总结”式,如两者均可排除,则需在文章中其他段落寻找主题句,但要注意首段与末段的提示作用。

解题策略

1)从意思上判断 在做题时最重要的是要读懂空白前后的句子,正确理解了这些句子后,根据意思的连贯性、逻辑性或者线索词从选项中选取正确答案。在读懂意思的基础上,再利用线索特征词等进一步确认答案。

2)从词汇上锁定线索 保持对一些线索词的敏感是非常重要的,要好好关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。尤其是在读不懂句子的情况下,利用这样的线索词寻找答案是很有效的方法。

3)从关联词作为切入点 通常,英语的句段之间经常会运用关联词表示过渡和衔接,让文章的思路更清楚、逻辑更连贯,因此文章中和选项中表示各种逻辑关系的路标性信号词在选择答案时都是很重要的线索。在做题时可将这三个层面的线索很好地结合起来。

如此题的第1,2, 4题都属于段中句,这三题的解题方法基本一样,抓主题句,读前后句。如第2题这一段的主旨是“建议我们要大胆表达”,因此本段内容都与表达有关。再根据前句说“.记住总有某人喜欢你的为人”,下句应该是建议不要等到晚上睡不着后悔当时没有邀请喜欢的人共舞。

第三部分 语言运用

(共两节,满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分〉

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

I was in a shop, when I saw a cashier stopped a small boy for not having enough money to buy a doll. However, the little boy was still ___16___ the doll in his hand. “My sister loved it most.” His eyes were so ___17___. “She has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very ___18___ too, so I thought that she could give it to my sister for her birthday.” My heart nearly ___19___.

He looked again at the doll with sad eyes, very ___20___. I quickly ___21___ my wallet and added some of my money to his, ___22___ him seeing. “Suppose we check again, just___23___ you do have enough money?” we started to count it. “Thank you God! He ___24___ me! I also wanted to buy a white rose for my mommy, but I didn’t dare to ask God for too much. But he gave me ___25___.”

I finished my shopping in a totally different ___26___. I couldn’t get the little boy out of my mind. Then I remembered a local newspaper ___27___ two days ago mentioning that a ___28___ man in a truck hit a young woman and a little girl. I couldn’t stop myself when I ___29___ a worse result two days later. I bought a bunch of white roses and went to the funeral home. She was there, in her ___30___, holding a beautiful white rose in her hand and the doll ___31___ over her chest.

The ___32___ that the little boy had for his mother and his sister is ___33___, to this day, hard to imagine. And in a fraction of a ___34___, a drunk driver had taken all this ___35___ from him…

16. A. holding    B. taking    C. bringing    D. catching

17. A. red    B. sad    C. disappointed    D. excited

18. A. quickly    B. fast    C. soon    D. long

19. A. jumped out    B. stopped    C. beat    D. upset

20. A. calmly    B. still    C. quietly    D. embarassed

21. A. take up    B. reached for    C. pick out    D. look for

22. A. off    B. of    C. against    D. without

23. A. what if    B. in case    C. now that    D. without doubt

24. A. knew    B. understood    C. heard    D. saw

25. A. too much    B. it    C. enough    D. some

26. A. state    B. feelings    C. point    D. accasion

27. A. news    B. word    C. accident    D. article

28. A. careless    B. drunk    C. nervous    D. impatient

29. A. read    B. heard    C. discovered    D. learned

30. A. home    B. bed    C. coffin    D. clothes

31. A. fixed    B. taken    C. lied    D. placed

32. A. love    B. sadness    C. hope    D. wish

33. A. still    B. already    C. ever    D. almost

34. A. moment    B. time    C. second    D. minute

35. A. away    B. off    C. over    D. down

【答案】16. A    17. B    18. C    19. B    20. C    21. B    22. D    23. B    24. C    25. C    26. A    27. D    28. B    29. A    30. C    31. D    32. A    33. A    34. C    35. A

【解析】

这是一篇记叙文。一个五、六岁的小男孩在商店为他在天堂的妹妹买洋娃娃作为圣诞礼物,然后让不久也去天堂的妈妈给妹妹带去。当我得知小男孩的钱不够的时候,我悄悄伸出援助之手,帮助小男孩实现心愿。

【16题详解】

考查动词。1. A. holding  握住;  B. taking 带走;   C. bringing 带来;   D. catching 捉住。由本句中still; in the hand 推断holding为紧握娃娃。小男孩虽然没有足够的钱,但依然不肯放下手中娃娃。故选A。

【17题详解】

考查形容词。A. red 红色的;   B. sad  伤心的;  C. disappointed  失望的;  D. excited兴奋的。根据when I saw a cashier stopped a small boy for not having enough money to buy a doll. 以及He looked again at the doll with sad eyes,得知男孩想买洋娃娃但是钱不够因此可以得知他很伤心。故选B。

【18题详解】

考查副词以及形容词。A. quickly 快速地;   B. fast 快的;   C. soon 不久后;   D. long 长的。“She has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very ___3___ too,我的妹妹已经去了天堂,爸爸说妈妈不久也会去的。故选C。

【19题详解】

考查动词。A. jumped out  跳出;  B. stopped 停止;   C. beat  打败;  D. upset 失望的。根据句意可知当我得知实际情况后,我的心几乎停了。令人伤感故选B。

【20题详解】

考查副词。A. calmly 平静;   B. still 仍然;   C. quietly  安静;  D. embarrassed 尴尬的。根据He looked again at the doll with sad eyes,可以得知当时小男孩没有足够的钱,他静静地看着那个玩偶。故选C。

【21题详解】

考查动词短语。A. take up 从事;   B. reached for  够着;  C. pick out  挑出;  D. look for 寻找。根据added some of my money to his以及上下文的联系,应该是我很快地伸手去拿钱包。故选B。

【22题详解】

考查介词。A. off  远离;  B. of 所属;   C. against 反对;   D. without 没有。我趁他没看见给他添加了些钱。故选D。

【23题详解】

考查短语。A. what if  倘若;  B. in case  以防;  C. now that 既然;   D. without doubt 毫无疑问。根据we started to count it.得知让我们再核算一下,或许你有足够的钱买这个娃娃。故选B。

【24题详解】

考查动词。A. knew 知道;   B. understood 理解;   C. heard  听说;  D. saw 看见。由but I didn’t dare to ask God for too much.得知小男孩以为上帝听到了他的呼唤。故选C。

【25题详解】

考查代词。A. too much 太多;   B. it  它;  C. enough 足够;   D. some 一些。故but I didn’t dare to ask God for too much. 得知小男孩能有钱买洋娃娃很满足,认为上帝给他的帮助已足够。选C。

【26题详解】

考查名词。A. state 状态;   B. feelings 感觉;   C. point 分数;   D. occasion 场合。根据I couldn’t get the little boy out of my mind. 得知此处表示“我在结束购物之后,我整个人的状态和一开始完全不一样”。故选A。

【27题详解】

考查名词。A. news 新闻;   B. word  单词;  C. accident 事故;   D. article 文章。根据Then I remembered a local newspaper ___12___ two days ago mentioning that a ___13___ man in a truck hit a young woman and a little girl得知作者想起当地报纸上的一篇报道。故选D。

【28题详解】

考查形容词。 A. careless 粗心的;   B. drunk 喝醉的;   C. nervous 紧张的;   D. impatient 不耐心的。根据下文a drunk driver had taken all this ___20___ from him…

得知小男孩的妈妈和妹妹被一个酒驾司机撞上。故选B。

【29题详解】

考查动词。A. read 阅读;   B. heard 听到;  C. discovered  发现; D. learned 学习。根据前句我看了a local news article得知我是看报纸得知的消息,此处read读到了更糟的消息。故选A。

【30题详解】

考查名词。A. home 家;   B. bed 床;   C. coffin 棺材;   D. clothes 衣服。根据上文的Daddy says that Mommy is going to see God very ___3___ too,.得知小男孩的妈妈也在车祸中去世,当时躺在棺材里。故选C。

【31题详解】

考查动词。A. fixed 安装;   B. taken  带走;  C. lied  撒谎;  D. placed摆放。故根据holding a beautiful white rose in her hand and the doll ___16___ over her chest.得知小男孩妈妈胸前放置着一个洋娃娃。选D。

【32题详解】

考查名词。A. love 爱;   B. sadness 悲伤;   C. hope 希望;   D. wish 希望。根据上文可知男孩所做的一切表达了他对妈妈和妹妹的爱。这种爱到今天也很让人难以想象。故选A。

【33题详解】

考查副词。A. still 仍然;   B. already 已经;   C. ever  曾经;  D. almost 几乎。这种爱到今天仍旧让人难以想象。故选A。

【34题详解】

考查名词。A. moment  时刻;  B. time  时间;  C. second 秒;   D. minute分钟。a fraction of 表示“一小部分”,a fraction of  a second 意思是一转眼的功夫此处表示“就那么一秒钟,酒驾司机就从小男孩身边夺走了一切”。故选C。

【35题详解】

考查介词。A. away 离开;   B. off 远离;   C. over 超过;   D. down下面。根据上文得知在一场交通事故中,小男孩的妈妈和妹妹被酒驾者夺去生命。take…away夺走,故选A。

第二节(共小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

My grandfather is a___36___(retire) worker. On summer evenings, we often sat together outside the house___37___(enjoy) the cool air. It was the time that he told me lots of his experiences before liberation.

When my grandfather was fourteen years old, he worked in a coal mine. One day, when he and his two workmates were working in the tunnel, a___38___ (fortune) thing suddenly happened. A part of the tunnel fell down, and they were shut in it. They had no food ___39___(eat). When they were hungry, they only drank some water there. It was very cold in it. In order to keep warm, they hugged one another. In the darkness, they didn’t know whether it was day___40___night, they only felt they had stayed there for a very long time. They were too hungry to speak or move, and thought they___41___(die). At last, the tunnel___42___(dig) through. They were saved. They had been there for fourteen days! My grandfather said they weren’t let out at once. If___43___,they would have died. They were kept at the entrance to the tunnel____44____it was very dim, and they were fed___45___some thin porridge. After a day or two, they had recovered a bit, and they were helped out.

【答案】36. retired    37. enjoying    38. unfortunate    39. to eat    40. or    41. would die    42. was dug    43. so    44. where    45. on

【解析】

【36题详解】

retired  考查形容词 。句意:我爷爷是个退休工人;

【37题详解】

enjoying  考查非谓语动词 。句意:夏日夜晚我们通常会坐房子外面,享受着凉爽的空气。

【38题详解】

unfortunate 考查形容词 。句意:一天,当他和他的两个式友正在工作时,不幸的事情发生了。

【39题详解】

to eat    考查非谓语动词 。句意:他们没有吃的;

【40题详解】

or         考查连词。句意:在黑暗中他们不知道白天还是晚上;

【41题详解】

would die   考查动词的时态。句意:他们太饿了而不能玉说话或动,认为他们要死了;

【42题详解】

was dug    考查动词的时态和语态。句意:最后,隧道被挖开;

【43题详解】

so         考查连词。句意:如果是这样的话,他们会死;

【44题详解】

where      考查定语从句。句意:他们呆在潮湿的隧道入口处,他们吃一些很稀的粥。

【45题详解】

on(或with) 考查动词短语。Feed on 以,,为生;

考点:语法填空。

第四部分:写作(共两节,满分40分)

第一节:应用文写作(满分15分)

46.最近学校聘请了来自美国哥伦比亚大学的外籍教授Halvard。请以学生会的名义,代表学校全体师生邀请他作关于跨文化交际的讲座, 特别是在中美文化方面的差异。询问对方何时方便,并提供联系方式:xs-highschoolsina.cn。

注意:1.词数80左右。

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

3.信的格式已给出,不计入总词数。

Dear Professor Halvard,

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Students’ Union of Xiaoshan School

【答案】Dear Professor Halvard,

On behalf of our school, we are honored to invite you to give us a lecture about cross-cultural communication. As an expert in this area, you must have a good knowledge of the cultural differences between America and China. We would be obliged if you could help us clear some cultural confusion and promote a better understanding of the west countries.

If you could come, please contact us in advance at xs-highschoolsina.cn about your preferable time. We’d appreciate your reply at your earliest convenience.

Students’ Union of Xiaoshan School

【解析】

【分析】

这是一篇书信类作文

【详解】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封邮件,表达对教授的邀请以及询问相关情况。

第一步:审题

体裁:应用文

时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般将来时。

要求:1.表达邀请

      2.介绍并询问相关情况

      1)此次邀请目的的大体介绍。

      2)演讲的主题。

      3) 询问讲座时间。

第二步:列提纲 (重点词组)

on behalf of ,be obliged ,promote a better understanding of, in advance ,at your earliest convenience

第三步:连词成句

1. On behalf of our school, we are honored to invite you to give us a lecture about cross-cultural communication.

2. you must have a good knowledge of the cultural differences between America and China.

3. We would be obliged if you could help us clear some cultural confusion and promote a better understanding of the west countries.

4. If you could come, please contact us in advance at xs-highschoolsina.cn about your preferable time.

5. We’d appreciate your reply at your earliest convenience.

根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。

第四步:连句成篇(衔接词)

1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second… And then, Finally, In the end, At last

2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also), including,

3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand…,On the other hand… Some…,while others…,as for, so…that…

4.表 因 果 关 系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result

5.表换一种方式表达:In other words, that is to say,

6.表进行举例说明:For example;For instance;such as+n/doing 7.表 陈 述 事 实:In fact, frankly speaking,

8.表达自己观点:As far as I know/concerned, In my opinion, personally, as to me

9.表总结:In short, In a word, In conclusion, In summary, all in all, briefly/ in brief ; generally speaking, as you know, as is known to all

连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,

第五步:润色修改

亮点分析:本文第一段开门见山地说出写信目的:表示邀请。并且提出了讲座主题以及方向。第二段询问时间,提供了联系方式,文中运用了状语从句:We would be obliged if you could help us clear some cultural confusion and promote a better understanding of the west countries. 

本文中的词汇运用丰富,如on behalf of ,be obliged ,promote a better understanding of, in advance ,at your earliest convenience等,给文章增添了魅力及可读性。

  总之本文结构完整,布局合理,简明扼要。文中使用了多种句式,并用恰当地运用了固定句式,增加了文章亮点。

第二节:读后续写(满分25分)

47.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

On Christmas Eve, seventy-three-year-old George selected his food carefully. Skim milk was $2.99, white bread, 89 cents with a 10-cent discount. Leaving the cashier, he calculated that he had saved 80 cents today.

At the exit, the wind reminded him of his gloves. “Where are they?” Not in the coat pockets. Not in the grocery bag either. He was sure he was wearing them when he entered the store. He clearly remembered putting them into the pocket of this coat. George made a second thorough search of all his pockets, again including the grocery bag. Now he was sure they must have been dropped somewhere inside the store.

Old George had bought the black leather gloves at a 25% discount, for just $35.00, ten years ago. They were soft and warm and very durable. He had taken care not to let a drop of water or rain touch his expensive gloves, so they looked like new. Losing this favorite possession was almost like losing a child to him.

George, calm on the outside but nervous inside, re-entered the store. He followed the same route he had walked before, starting at the bread counter, to the milk section, the corner where salt and sugar were placed, then the rest of the store. Several minutes of anxious searching turned out to be in vain. He asked the customers whether they saw a pair of black leather gloves, but they said no. Then he went over to the cashierwithout hesitation to ask if she had received any lost gloves, but only received the same answer. His heart grew heavier.

“Society has changed, people have changed,” he murmured to himself. “Years ago, if somebody picked up something lost, they would give it back. Now a good action is lost.”

Yet he did not give up hope. He started to stare at anybody wearing black gloves to see if they looked like his. The first two persons he saw did wear gloves, but one was women’s and the other not black.

注意:1.所续写短文的词数应为150左右;

2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

Suddenly, he found a man looking like a lawyer, _________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

During the whole holiday, he was always thinking whether to buy a new pair. _________________________

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Possible version 1

Suddenly, he found a man looking like a lawyer, wearing black leather gloves. Abrupt as it might seem, George came up without hesitation and asked if they were his, but there came a disappointing answer. On second thought, he realized nobody would be so foolish as to wear them right inside the store. He had no other alternative but to ask the cashier to keep them in case the lost gloves were found. Then he dragged his legs towards the exit.

During the whole holiday, he was always thinking whether to buy a new pair. After all, in deep winter, he could not do without gloves. Finally poor George decided to buy another pair of leather gloves. With the last ray of hope, he stepped into the store again. No sooner had he opened the door than the cashier told him there was indeed one such pair as he lost. after examining them carefully, he was wild with joy, expressing sincere gratitude and saying to himself that a good action was never lost. (150词)

Possible version 2

Suddenly, he found a man looking like a lawyer, wearing a pair of black leather gloves. The same color and the same style. He felt a dull flush of anger creeping up his face. Without hesitation, he dashed to the man, grasped his hand and started to have a wild argument. But his rage began to fade when he noticed the gloves still had the price tag on them. Suddenly, embarrassment came dominating him. After profuse apologies, he paced out speechlessly with hands in his coat pockets, frustrated and desperate.

During the whole holiday, he was always thinking whether to buy a new pair. Sorrow kept clouding his heart day and night. Just as he was to give up, a call from the store lit up his hope again. His gloves was found by a customer, and was now at the cashier’s! His face was brightened with excitement. With hands trembling, he exclaimed, “I do know a good action is never lost!”(143词)

【解析】

【分析】

本文是一篇续写故事。

【详解】本文是一篇记叙文。73岁的老人George于圣诞节除夕夜在超市购物的过程中丢失了他珍视的宝贝手套。沮丧焦急之余他将自己浑身上下找了个遍,没有找到。随后回到超市按着原路一寸一寸地寻找,还是没找到。前往柜台询问,也无果。于是他感叹了这个社会诚信和善心的泯灭。同时开始查看人们身上是否戴着他的手套,搜寻无果后,他沮丧地回家了,内心充满了对社会的失望感。节后,他决定重新买一副手套。抱着侥幸心理最后一次回到那个超市,结果却意外地在失物招领处找到了他的手套。文章主旨是想强调社会诚信及善心依然存在。文章情节曲折,结构完整,语言优美,描写生动,适合作为续写的素材。

亮点分析:本文运用了倒装句Abrupt as it might seem,。第二段提供了联系方式系,文中还运用了状语从句:No sooner had he opened the door than the cashier told him there was indeed one such pair as he lost. after examining them carefully, he was wild with joy, 非谓语动词以及定语从句expressing sincere gratitude and saying to himself that a good action was never lost.. 

本文中还运用了许多固定短语如so foolish as to ,had no other alternative but to ,With the last ray of ,was wild with等,给文章增添了魅力。

 

 

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价格价值0元

    邀请0名老师关注教习网即可免费下载这份资料

    微信扫一扫,将图片分享至朋友圈或者微信群

    每邀请1名好友关注即可获得5学贝奖励,多邀多得无上限,

    学贝实时到账,在手机端 “个人中心” - 点击我的学贝查看奖励明细

    返回顶部
    返回
    顶部