You want to run across the street to catch the bus which is leaving soon? But wait! You’ d better not. If a policeman sees you, you’ll have to pay a fine （罚款）. New traffic laws say that if people cross the street when the light is red, they can be fined as much as 50 yuan.
Traffic accidents killed more than 104,000 people in China last year. Chinese cities have more cars than ever. Drivers and pedestrians must work together to make the streets safer.
The law has new rules for drivers. Drivers have to slow down when they are close to crosswalks(人行横道). If people are in a crosswalk, cars must stop to let them pass.
There are other rules for bus drivers, too. If bus drivers smoke, drink or make phone calls while driving, they can be fined. Buses that carry too many people are also against the law.
Pedestrians will have to walk more safely under the new law. They must cross streets at crosswalks. Also, they shouldn’t climb over the fences along streets.
Do you bike to school? It’s not a good idea to carry classmates on the back. You could be fined 50 yuan. And stay in the bike way when you’re riding. The big roads are for cars and buses.
Do you like to ride your uncle’s motorbike? When you put on your helmet（头盔）, ask him to put one on, too. People on motorbikes must wear helmets, the new law says. If they don’t, they’ll have to pay 200 yuan.
Do you ride in cars often? Don’t forget to put on your seat belt, even if you’re going for a short taxi ride. It could save your life.
If you see a hit-and-run （肇事逃逸）, tell the police. They may give you thanks. And don’t be afraid to help to send people to the hospital if they are hurt in an accident. Don’t worry about money. The new law says that doctors must take care of them even if they can’t pay right away.
(?? )1. According to the new traffic laws, run across the street when the light is red, you will??_______.
A．be in danger????????????????????????B．be fined
C．stop the traffic? ??????????????????D．see a policeman
(?? )2. The word “pedestrians” means___________ in Chinese.
A．交警??????? B．行人???????????C．红绿灯???? D．斑马线
(?? )3. When you ride in a car, even if in a taxi, you have to __________.
A．put on the helmet??????????????? B．go in the bike way
C．put on the seat belt?????????????D．see if it carries too many people
(?? )4. You should do all the following EXCEPT _________.
A．carrying your classmate on the back when you’re riding a bike
B．phoning the police when you see a hit-and-run
C．helping people to the hospital if they are hurt in an accident
D．wearing your helmet while riding a motorbike
参考答案1.B? 2.B? 3.C? 4.A
Vegetables are good for our health. They give our bodies different kinds of vitamins and help us grow. Different vegetables can keep our bodies in different parts. Eating carrots is helpful to our eyes, because carrots can help us see better at night. Do you want to have strong teeth? Eat some beans. Beans have Vitamin K in them. Vitamin K is helpful to your teeth.
Do you like red tomatoes? They look nice. Doctors call tomatoes “healthy vegetables”, because they can stop some illness. They also have a kind of Vitamin P and it can keep our skin(皮肤) healthy. So it is important to eat some tomatoes. Don’t forget about spinach. The spinach leaves have Vitamin A, Vitamin C and Vitamin E. They can help us do our jobs better.
Vegetables are very important to us, but we can’t only have vegetables. We also need other kinds of food to keep healthy.
1. ____________ can help our bodies in eyes.
? A. Beans??????? B. Carrots????? C. Onions???????? D. Potatoes
2. Vitamin K can ____________ .
? A. make our teeth strong????????? B. help us see better
C. stop some illness????????????? D. help our skin healthy
3. The underlined(画线) word “spinach” is a kind of ____________ .
? A. vitamin?????? B. fruit??????? C. drink?????????? D. Vegetables
4. In this passage the writer wants to tell us that _____________ .
? A. there are many kinds of vitamins B. we should eat lots of vegetables
C. vitamins are in many vegetables D. we don’t need to eat other kind of food
参考答案1B 2A 3D 4B
If music makes you smart and exercise helps you to think, surely exercising to music can turn you into a person who is better at learning and understanding.
A team of scientists from Ohio State University did experiments on 33 volunteers. They found that person who exercised while listening to Italian musician Antonio Vivaldi’s The Four Seasons did much better in language ability (能力 ) tests than without music.
The volunteers said they felt better after exercising with or without the music. But their improvement on the test doubled ( 加倍) after listening to the music during exercise.” Exercise seems? to cause positive changes in the nervous system (神经系统 ) and have a direct result on learning ability,” said the psychologist Charles Emery. Scientists have found that music can be good for health and education. It helps relieve stress, sadness and nervousness, encourages relaxation or sleep, wakes up the body and improves memory and thoughts.
Psychologists have been using Mozart’s music, especially his violin pieces, to help children with speech disorders ( 言语能力紊乱).? Mozart is often chosen because his music is not over-exciting. A study shouted students who often exercise to Mozart’s music go on to score higher marks in tests. With important exams drawing near, your parents will not probably allow you to listen to music. But perhaps now you have good reasons to argue with them.
1.What does the underlined word “relieve” mean in Chinese?
A. 加强????????????? B.减轻???????????? C.提高???????????? D.接替
2.How many great musicians are mentioned in the passage?
A. Two?????????????? B. There???????????? C. Four.????????? D. Thirty-three
3.What can we learn from the last paragraph?
A. Students should not listen to music before exams.
B. Children are supposed to follow their parents’ words .
C. Music may help student to get higher grades in tests.
D. There is no reason for children to argue with parents.
4.Which of the following statements is TRUE?
A. Scientists often use Mozart’s music for it is really exciting.
B. Music usually makes people too excited to go to sleep.
C. Exercising without music seems to cause many negative changes.
D. Students can improve their studies greatly after exercising to music.
5.Which is the BEST title for this passage?
A. Scientists suggest great music.
B. Music and exercise lead to stress.
C. Exercising to music makes you smarter.
D. Volunteers listened to Mozart’s violin pieces.
Let us begin by saying what causes our dreams. Our dreams do not come from another world. They are not messages from some outside source .They are not a look into the future, either.
All our dreams have something to do with our feelings, fears, longings, wishes, needs and memories. If a person is hungry, or tired, or cold , his dreams may include a feeling of this kind. If the covers on your body, such as a quilt or a blanket, have slipped off your bed, you may dream that you are sleeping on ice or in snow. The material for the dream you will have tonight is likely to come from the experience you have today.
So the subject of your dream usually comes from something that has influence on you while you are sleeping（feeling of cold, a noise, a discomfort, etc.）and it may also use your past experiences and the wishes and the interests you have now. This is why children are likely to dream of fairies, older children of school examinations, hungry people of food, home-sick soldiers of their families and prisoners of freedom.
To show you how this is happening while you are asleep and how your needs and wishes can all be joined together in a dream, here is the story of the experiment. A man was asleep and the back of his hand was rubbed with a piece of absorbed cotton. He would dream he was in hospital and his charming girlfriend was visiting him, sitting on the bed and feeling gently his hands!
There are some scientists who have made a special study of why we dream, what we dream and what those dreams mean. Their explanation of dreams, though a bit reasonable, is not accepted by everyone but it offers an interesting approach to the problem. They believe that dreams are mostly expressions of wishes that did not come true. In other words dreaming is a way of having your wishes carried out.
1. From the passage we know that our dreams ?????????????.
A. are imagination of our daily life??????????? B. are man’s curious look into the future
C. have nothing to do with our feelings??? D. are to some degree connected with our feelings
2. In your dream when you feel like eating something it indicates（暗示）that ????????????.
A. you are in a state of being cold??? ???? ?B. you are in a state of being tired
C. you are in a state of hunger?????? ??? ?D. you should have had your dinner that day
3. Some scientists’ explanation of dreams ?????????????.
A. is not widely accepted though a bit reasonable??? B. gives an exact description of our life
C. provides us with information of dreams??????????????????? D. is of no use for us
Interesting festivals in the world
Throwing tomatoes--Spain( 西班牙)
Spain takes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are being thrown， not eaten. The festival takes place during the last Wednesday in August. Trucks (卡车) carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd.
This festival is celebrated on the last Monday in May. It takes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese (奶酪) is roiled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese.
Burning man--The United States
The Burning Man 'Festival lasts a week， it is from the Monday before Labor Day to Labor Day(which falls on the first Monday in September in America). The festival takes place in the Black Rock Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture of a man.
The Songkran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Rather than a single day， Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each
other， pouring water. Songkran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land.
1．How many festivals are mentioned in the passage?
A． One. B． Two. C． Three. D． Four
2．Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May?
A． Spain. B． England.
C． The United States. D． Thailand.
3．Which festival is held in Black Rock Desert?
A． Throwing tomatoes. B． Rolling cheese.
C． Burning man， D． Pouring water.
4．Which of the following is TRUE according to the passage?
A． The tomatoes are thrown into the crowd to eat.
B． Not all the festivals alive fall on the single day.
C． Burning a large real man is the best part of the festival.
D． Songkran is the only reason for attracting lots of tourists，
5．The passage is most probably taken from ____________.
A． a tour guide B． a science report
C． a story book D． a fashion magazine
2．B细节理解题。根据各个节日庆祝的时间，可知英国的滚奶酪节的庆祝时间是This festival is celebrated on the last Monday in May.和问题相符，故选B。
3．C细节理解题。根据Burning man--The United States提及的The festival takes place in the Black Rock Desert.故选C。
4．B细节理解题。根据最后一个表格Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each 故选B。
Jack thought himself a basketball fan. He watched quite a lot of American NBA basketball games. Not only did he watch them, he spent much of his free time playing on the court too. Then came the final year of his middle school. All of his regular teammates stopped showing up on the court because they were simply too busy preparing for the high school entrance exam to play. He was, of course, under much stress himself, like everyone else. A good exam result meant a good high school; a mediocre(平庸的)score meant a mediocre school. Much was at stake. However, he loved basketball so much that he still found time to play, this time with a group of guys who were said to have skipped classes(逃课)before.
Some of his teachers started worrying about him. They asked his mother to go to school to let her know that Jack was hanging out with problem kids. When his mother returned home that day, she wanted to talk to Jack. Knowing the purpose of her visit to the school, Jack thought his mother would punish him for befriending（以朋友方式对待） those bad guys. To his surprise, his mother was not angry with him at all. She wanted to hear her son's side of the story. So Jack told his mother about what he knew of Simon and Peter. Simon's parents were badly ill; Peter's father had lost his job. They both seemed to Jack to be normal kids. Jack's mother thought for a moment, then went on to say that she was OK with her son playing with them and that she and her son should think of ways to help these kids. Soon Jack's mum introduced some part-time jobs to Simon and Peter, which they accepted. She believed in her son and cared about those who were less lucky.
Jack's basketball friends and he have left for different places, but they still keep in touch. He knows Peter is now a manager of a local bank. Simon is currently a freshman at a university. Sadly, it is impossible to get together to play basketball again, but whenever they get on the phone, they talk about it all the time.
（?? ）1. After Jack's mother came home from school, she?????? .
?A. was angry with him????????????????? B. told him what his teachers had said
?C. asked him to keep away from problem kids? D. was patient enough to listen to her son's words
（?? ）2. What does the underlined sentence "Much was at stake " probably mean in the passage?
A. Jack must be punished by his mother.??
B. Jack might not enter a good high school.
C. Jack might get hurt when playing basketball.
D. Jack must be influenced badly by problem kids.
（?? ）3. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Peter's family are living much better.?
B. Simon is now studying at a university.
C. Jack's mum understood him instead of blaming him.
D. Jack's teachers wanted his mother to help his friends.
（?? ）4. The main idea of the passage is to?????? .
A. make friends with problem kids???
B. keep in touch with friends all the time
C. try to understand children and help problem kids
D. give up hobbies before the high school entrance exam
参考答案1D 2B 3D 4C
Cooking Kills Four Million People a Year
Polluted airborne particles（大气悬浮颗粒）kill 7 million people a year, reports the World Health Organization.
That news may not come as a surprise to anyone who has seen images of chimneys in Beijing, Delhi or Mexico. But those factories—or even the jammed roadways of modern cities—are not the biggest killer. Each year, some 4.3 million people die earlier than they should because of polluted air inside their homes, says the WHO.
What’s causing the air inside people’s homes to be so poisonous that it kills around 11,000 people a day? Stoves. “Having an open fire in your kitchen is like burning 400 cigarettes an hour.” says Kirk Smith, a professor at the University of California at Berkeley, whose research suggests that household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013.
Not all stoves cause this kind of harm. The ones Smith’s talking about are those that the 3 billion people in the developing world use for heat and cooking, which burn solid fuels such as wood, coal, or crop waste instead of gas. The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxide into homes. Poor ventilation then prevents that smoke from escaping, raising fine particle levels 100 times higher than the limits that the WHO considers acceptable.
Breathing this air day in day out finally causes a lot of diseases: more than a third of the 4.3 million die of a stroke, while a quarter die of heart disease. And around one-third of annual lung disease deaths worldwide are due to waste from coal stoves.
Exposure tends to be extremely harmful for the people who spend the most time around the fire—usually women and young children. In fact, the WHO reports that household air pollution almost doubles the risk for childhood lung disease.
1. According to Kirk Smith’s research, ________.
A. factories are the biggest killer worldwide nowadays
B. burning 400 cigarettes an hour is extremely dangerous
C. household air pollution from cooking is surprisingly harmful
D. some 4.3 million people die earlier each year than they should
2. What should be the deadly killer in a household kitchen?
A. Solid fuels.????? ?B. Coal stoves.??????? ?C. Poor gas.?????? ??D. Cooking smoke.
3. The underlined word “ventilation” in Paragraph 4 probably means ________.
A. airing??????? ???B. cooking???????????? C. burning??????????? D. cooling
4. The author intends to tell people ________.
A. how to avoid polluted air in their homes
B. to stop cooking in the household kitchen
C. to guard against household pollution from cooking
D. how to prevent childhood lung diseases in household
参考答案1 C 2. D 3. A 4. C
Did you see snow in your hometown last winter? Did you feel it was warmer than before? “There have been 21 warm winters in China since 1986,” said scientists. They also said that in the past 100 years, as the global(全球的) temperatures went up by 0.74℃, the temperature in North China has climbed 1.4℃ in only 50 years.
China needs to take quick action to cut carbon dioxide(二氧化碳)emission(排放), because it’s the main reason for global warming. The good news is that China has seen the importance of going green. China set the goal of cutting energy use by 20% and pollution emission by 10% in the 11th Five-Year plan.
Can you slow global warming? Sure! You and your family can take steps to cut the amount of carbon dioxide that is sent out into the air.
Here are some pieces of advice to help you save the earth.
Wear used clothes. Wearing your brother’s, or sister’s or dad’s old T-shirt means you save the energy.
Change your light bulbs(灯泡). Use energy-saving light bulbs. And don’t forget to turn off the lights when you leave a room and turn off your television and computer when they are not in use!
Ride the bus. Taking a bus saves a lot of oil every year. Say no to plastic bags. The next time your parents go to the market, ask them to use baskets.
Don’t use the air conditioner. When you have to use the conditioner, set the temperature higher in the summer and lower in the winter to save energy.
Make small changes in your daily life. Don’t use paper cups, bags and boxes.
It’s time for all of us to do something to save the earth.
1. The main reason for global warming is _________.
?? A. The oil ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? B. carbon dioxide??
? ?C. paper cups, bags and boxes.?? D. television and computers
2. The word “energy” in the second paragraph means “___________”.
?? A. 活力?????????? B. 干劲??????????? C. 精力?????????? D. 能源
3. How many pieces of advice are there in this passage?
?? A. Three?????????? B. Four???????????? C. Five?????? ????D. Six
4. Which of the following is true?
?? A. It’s a pity to wear your dad’s old T-shirt.
?? B. Using air conditioners may be a waste of energy.
?? C. Taking a bus wastes a lot of oil every year.
?? D. Using paper bags saves energy a lot.
5. The passage is mainly about the ways to _________.
?? A. slow down global warming ?B. make energy
?? C. change our daily life D. change the world weather
The first chocolate was eaten by people in South America hundreds of years ago. In those days, the people did not really eat chocolate. They used the cocoa bean (可可豆) to make a chocolate drink and they enjoyed it very much. Many years later, the cocoa bean was brought to other countries and people came to love the taste of chocolate.
??? In 1824, John Cadbury opened a small shop in Britain. One of the things he sold was chocolate drink. In 1831, he opened a factory to make chocolate drink. He wanted to encourage people to drink chocolate instead of other drinks. A few years later, a man called Joseph Fry found a way to make chocolate instead of only drinking it. But at that time chocolate was very expensive and only the rich people could buy it. Later, more and more chocolate bars were produced and sold, it became cheaper.
However, at first only plain chocolate (a kind of chocolate without milk and with very little
sugar) was produced. Milk chocolate came later and this was made by adding milk to the chocolate. The first milk chocolate bar was made in Cadbury’s factory in 1897. Their most famous chocolate, Cadbury’s Milk Bar, was made in 1905, It has been the most popular chocolate in Britain and around the world for over 100 years. The Cadbury factory is still in Britain and the chocolate produced there is eaten all over the world. Every year, thousands of visitors visit the factory in order to see how chocolate is made.
1. Hundreds of years ago, people first began to drink chocolate in??????????? .
A. South America????????? B. South Africa???????????? C. Britain??????? D. Australia
2. John Cadbury opened? a factory to make chocolate drink in?????????? .
A.1824???????????????????????? B.1831???????????????????????? C.1897????????????????? ??? D.1905
3. People had the chance to eat chocolate instead of drinking it for the first time??????? .
A. when chocolate was cheaper?
B. when more and more chocolate was produced
C. when John Cadbury started to make chocolate drink
D. when Joseph Fry found a way to make chocolate bars.
4.At first, not many people bought chocolate???????? .
A. because it was very expensive????????
B. because people didn’t like the taste
C. because they wanted to have other drinks
D. because there was no chocolate sold?? in the shops
5.Cadbury’s Milk Bar???????????? .
A. was first made in 1897??????? B. is a kind of plain chocolate
C. is famous neither in Britain nor in America
D. is popular not only in Britain but also around the world
My father was German, but he Worked in England. He married my mother, who was English. Her family name was Robinson, so when I was born in632, in England, they called me Robinson, after her.
My father did well in his business and I went to a good school. He wanted me to get a good job, and live a quiet, pleasant life. But I wanted adventure and an exciting life.
“I want to be a sailor and go to sea", I told my mother and father. They were very unhappy about this.
“Please don’t go. "my father said, "You won't be happy you know. Sailors have a difficult and dangerous life. "and because I love him, and he was unhappy, I tried to forget about the sea.
But I couldn't forget, and about a year later, I saw a friend in town. His father had a Ship and my friend said to me,” we are sailing to London tomorrow. Why don’t you come with us.”
On September 1", 1651, I went to Hull and the next day we sailed for London.
But, a few days later, there was a strong wind. The sea was rough and dangerous, and the ship went up and down up and down. I was very ill, and was very afraid.
“Oh, I don't want to die!” I cried,“ I want to live! If I live, I will go home and never go to sea again!”
The next day the wind stopped, and the sea was quiet and beautiful again.
Well, Robinson, my friend laughed," How do you feel now? The wind wasn't to bad.”
“What!" I cried. "It was a terrible storm.”
“Oh, that wasn't a storm, "my friend answered, "just a little wind. Forget it, come and have a drink.”
After a few drinks with my friend, I felt better. I forgot about the danger, and decided not to go home. I didn’t want my friend and family to laugh at me!
I stayed in London for some time, but I still, wanted to go to the sea. So, when the captain(船长)of a ship ask me to go with him to Guinea in Africa, I agreed, And so I went to the sea for the second time.
It was a good ship, and everything went well at first, but I was very ill again. Then when we were near the Canary Islands, a Turkish pirate(海盗)ship came after us. They were famous thieves of the sea at that time. There was a long, hard fight, but when it finished, we and the ship were prisoners. The Turkish captain and his men took us to Sallee in Morocco. They wanted to sell us as slaves(奴隶)in the market. But in the end, the Turkish captain decided to keep me for himself, and took me home with him. This was a sudden and terrible change in my life. This Turkish captain was now my master.
1．Why did Robinson forget about the sea at the beginning?
A． Because he had no money to own a ship
B． Because he hasted to live a dangerous life
C． Because he wanted to make his parents happy
D． Because he looked forward to getting a good job
2．Which is the right time order of what happened in the story?
a. One of Robinson’s friends invited him to sail to London
b. The Turkish captain took Robinson home
c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea
d. Robinson drank with his friend
e. A long and hard fight happened
A． a-d-c-e-b B． d-a-c-e-b C． a-c-b-e-d D． d-c-a-b-e
3．What did Robinson think of his sea journey?
A． Everything was fine B． The sea was quiet all the time
C． The wind was weak D． Sea life was dangerous at times
4．Who took Robinson to Sallee in Morocco?
A． the Turkish Captain B． his friend
C． the captain of a ship D． his father
5．What can we infer(推断) from the passage?
A． Robinson wanted to serve the Turkish
B． Robinson lived happily with the Turkish captain
C． Robinson became a slave to the Turkish captain
D． Robinson made friends with the Turkish captain
1．题意：为什么鲁滨孙起初忘记了大海？考查细节理解题。根据and because I love him, and he was unhappy, I tried to forget about the sea.，可知鲁滨逊爱自己的父母，想让他们高兴，故选C。
2．题意：故事发生的时间顺序是什么？考查细节理解题。a. One of Robinson’s friends invited him to sail to London鲁滨孙的一个朋友邀请他去伦敦航行。b. The Turkish captain took Robinson home 土耳其船长带鲁滨孙回家。c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea船长请鲁滨孙和他一起去几内亚。d. Robinson drank with his friend鲁滨孙和他的朋友一起喝酒。e. A long and hard fight happened一场漫长而艰苦的战斗发生了。根据短文的叙述，鲁滨孙先是在镇上遇到一个朋友，朋友邀请他去伦敦航行……途中了遭遇海盗……最后土耳其船长带鲁滨孙回家。可知a-d-c-e-b正确，故选A。
3．题意：鲁滨孙认为他的海上旅行怎么样？考查细节理解题。根据It was a terrible storm.，可知海上旅行很危险，故选D。
4．题意：谁把鲁滨孙带到了摩洛哥的Sallee？考查细节理解题。根据The Turkish captain and his men took us to Sallee in Morocco.，可知是土耳其船长，故选A。
5．题意：从这篇文章中我们能推断出什么？考查综合理解题。A. Robinson wanted to serve the Turkish鲁滨孙想为土耳其人效劳。B. Robinson lived happily with the Turkish captain
鲁滨孙和土耳其船长幸福地生活在一起。C. Robinson became a slave to the Turkish captain
鲁滨孙成了土耳其船长的奴隶。D. Robinson made friends with the Turkish captain 鲁滨孙和土耳其船长交了朋友。根据最后一句This Turkish captain was now my master.，可知鲁滨孙成了土耳其船长的奴隶，故选C。
The aim (目的) of students who come to school is to study. But studying requires (需要) a right way, or you waste either the time or the money. The following are the ways of studying.
??? The best time for reading is morning, because in the morning, the air is fresh and the mind is clear. For that reason, we can get good results (结果).
??? In studying we must have patience (耐心). If we have not known a text well, we must read it again. We shouldn’t read the next one till we have understood the first one.
??? When we are studying, we must put our hearts into the book, or we can get nothing from the book while we are reading.
??? We must always ask “whys”. If it is not well understood, write it down and ask our teachers, parents, or friends. In any possible way, we must know it completely and what we’ve leaned can be used well and made better.
??? Though there are many ways for studying, yet the above mentioned (提到的) will be quite enough if we can keep them in heart and do so.
1. The passage tells us ______.
A. the importance of reading
B. to read in the morning
C. to pay attention to the ways of studying
D. to have patience in studying
2. The passage has taught us ______ ways of studying.
? A. three??? B. four??? C. five??? D. many
3. We’d better read in the morning because ______.
? A. it’s easy to remember what we have learned??
B. the air is fresh and the mind is clear
? C. it’s difficult to get good results
D. both A and C
4. If we can’t put our hearts into the book when we read, it is ______.
?A. easy to understand it well???????????????? B. better to get something from it
C. impossible (不可能)for us to get something from it?
D. possible (可能) to learn something from it
5. In studying we must always ask “whys” in order to ______.
? A. understand the book well???????????? B. write down the questions
C. do with the new words?????????????? D. get some questions to ask our teachers
参考答案1C 2B 3B 4C 5A
Cola isn’t good for our health. Cola is sweet, because it has sugar in it. Too much sugar can make you get fat. Drinking one bottle of cola each day can make you get fifteen pounds(磅)each year.And because the sugar in cola can make you feel full,you should eat much healthy food,such as fruit,vegetables and rice.And cola is bad for your teeth and bones(骨头).
Drink water,please.Water is very important to our body.It keeps us healthy.We get water from drink and food,especially(特别是)from fruit and vegetables.But it’s better to drink water.If you don’t like plain(清淡的)water,you can put a little 100% fruit juice into it.
1.How many pounds can you get each year by drinking one bottle of cola each day? ?
A.5 pounds.?????? B.10 pounds.
C.15 pounds.????? D.25 pounds.
2.The underlined word “full” means .?
A.饥饿的????????? B.饱的???????? C.健康的?????? D.甜的
3.How can we get water? ?
①By drinking milk.②By drinking soup.③By playing basketball.④By eating fruit and vegetables.
4.What can we do if we don’t like plain water? ?
A.Put some tea into the water.
B.Add some ice cream to the water.
C.Add some sugar to the water.
D.Put a little 100% fruit juice into the water.
5.What’s the best title(题目) for the passage? ?
A.My Favourite Drink
B.Cola or Water
C.Cola Is Bad for Us
D.Why Is Water Important?
参考答案1C 2B 3D 4D 5B
Being able to multitask—doing several things at the same time—is considered (考虑，认为) a welcome skill by most people. But if we consider the situation of the young people aged from eight to eighteen, we should think again.
What we often see nowadays is that young people juggle a larger number of electronic devices (电子产品) as they study. While working, they also surf on the Internet, send out emails, answer the telephone and listen to music on their iPods. In a sense, they are spending a large amount of time in fruitless efforts (努力) as they multitask.
Multitasking is even changing the relationship between family members. As young people give so much attention to their own worlds, they seem to have no time to spend with the other people around them. They can no longer greet family members when they enter the house, nor can they eat at the family table.
Multitasking also has an effect (影响) on young people’s performance at university and in the workplace. When asked about their opinions of the effects of modern gadgets (器具) on their performance of tasks, many young people gave a positive (肯定的) response (回应). However, the response from the worlds of education and business was not quite as positive. Educators feel that multitasking by children has a serious effect on later development of study skills. They believe that many college students now need help to improve their study skills. Similarly, employers (雇主) feel that young people entering the job market need to be taught all over again, as modern gadgets have made it unnecessary (没必要) for them to learn special skills to do their work.
1. What does the underlined word “juggle” most probably mean?
A. Want to buy.? ????????????????????????????? B. Use at the same time.
C. Take the place of.????????????????????????? D. Search information from.
2. In Paragraph 3, the author points out that__________.
A. family members do not greet each other
B. family members do not eat at the family table
C. young people get on well with their families
D. young people hardly communicate with their family members
3. What’s the main idea of the last paragraph?
A. Young people must learn skills for future jobs.
B. Young people benefit (获益) a lot from modern gadgets.
C. Multitasking is an important skill to young people.
D. Multitasking influences young people’s development seriously.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Young people think multitasking is good for their study and work.
B. Employers consider it unnecessary for young people to be taught all over again.
C. Educators feel that young people don’t need to improve their study skills.??
D. People from the world of education believe multitasking has a good effect on children’s later study skills.
5. The author develops (阐述) the passage mainly by__________.
A. providing special examples
B. following the natural time order
C. giving out a cause and analyzing (分析) its effects?
D. comparing opinions from different worlds
What’s the meaning of “dark horse”? It’s someone who wins when no one expects it. Han Xiao’peng took China’s first gold on snow. He became an Olympic “dark horse” last Thursday by winning the gold medal in men’s freestyle aerial skiing(自由式滑雪空中技巧) at Turin in Italy. He made two almost perfect jumps for the highest score. Han had never won a world gold medal before, let alone(更不用说) in the Olympics!
“I never thought this would happen,” said the 23-year-old. “I feel like I’m in a dream.” It’s China’s second gold medal at the Turin Olympics. But more important, Han’s gold was the country’s first ever in a snow sport. In 2002, China’s Yang Yang won the gold for speed skating at the winter Olympics in Salt Lake City, US. Just because Han’s win was unexpected doesn’t mean that he didn’t work hard.
Han grew up in Jiangsu Province. Before he started his training on snow, he used to be an acrobat(杂技演员) at a circus. In 1995, a coach found his talent(才能). The coach, Yang Er’qi, said Han had the agility(灵活性) and courage to be a ski jumper. When Yang first took the 12-year-old to northern China, the boy couldn’t swim, skate or ski. But he wasn’t afraid of the high platform(跳台) and kept on training.
Han almost left the sport after hurting his knee months before the Salt Lake Games. In that Olympics he only got 24th. “I was hopeless at that time, but my family and the coach stood firmly(坚强地) behind me, helping me through,” he recalled.
??? Han Xiaopeng worked so hard that he won the gold medal in the Olympics at last. Because of his success, more and more people in China are becoming interested in skiing. We are proud of him and we hope he will have another big success in the next winter Olympics.
1. What does ‘dark horse’ mean? It means _____________.
?? A. a horse which is dark???????????????? ????????????? B. someone who is expected to win
?? C. a horse which likes living in the dark???? ????????????? D. someone whose win is unexpected
2. Where did Han Xiaopeng take China’s first gold on snow?
?? A. In China?? .??? B. In Italy.????? C. In America.??? D. In Australia.
3. What made the coach, Yang Er’qi, choose Han Xiaopeng to be a ski jumper?
?? A. He had the agility and wasn’t afraid of the high platform.
?? B. He was good at skiing though he was only 12 years old.
?? C. He was born in the north of China and liked sports on snow.
?? D. He had the talent and he had won a world gold medal before.
4. Which of the following sentences is NOT TRUE according to the passage?
?? A. He was 23 when he won the gold medal at the winter Olympics.
?? B. He made two almost perfect jumps and got the highest score.
?? C. No one had won the gold before Han Xiaopeng at the winter Olympics.
?? D. He never gave up even though he had faced many difficulties.
5. What is the best title for this passage?
?? A. A Dark Horse at the Winter Olympics????? ???? B. A Wonderful Match
?? C. A Hopeless Snow Game???????????????? ??? D. An Exciting Horse Race
There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends. One mouse lives in the country; the other mouse lives in the city. On a sunny day they meet in the street.
Paul: Hi, Bill! Have a look at my house in the country. I’m sure you can enjoy yourself.
Bill: I’d love to. But I hear that the food is not delicious, and your house is not good. Is it so?
Paul: No, that’s not true. Go and see!
Then Bill goes to the countryside with Paul.
Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.
Paul: Thanks! Maybe you are right. I’ll visit your house one day.
____days later Paul goes to Bill’s house in the city. The house is big and beautiful. They are sitting in the sitting-room, having a big dinner comfortably. Suddenly, there a great noise.
Bill: Run! Run! The cat is coming!
Paul: Oh, no! It’s terrible! Both the house and the food are nice, but I do not like living in the city. I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.
1．What the relationship between Bill and Paul?
A． They are friends. B． They are relatives.
C． They are brothers. D． They are neighbors.
2．Where does Bill live?
A． In the hole. B． In the country.
C． In the city. D． In the field.
3. What does the underlined word several mean?
A． Few. B． A few. C． A little. D． Many
4．Why does Paul hate living in the city?
A． Because he likes to be rich.
B． Because he likes to be poor.
C． Because the house in the city is big and beautiful.
D． Because he enjoys happiness.
5．Which is the best title?
A． The City Mouse and the Country Mouse
B． Two friends
C． Two Beautiful Mice
D． The Country and they City
1．A细节理解题。根据第一段中There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends.可知比尔和保罗是好朋友。所以该选A。
2．C细节理解题。根据文中Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.可知比尔住在城市里，所以该选C。
4.D细节理解题。根据文中I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.可知保罗不喜欢住在城市因为住在田野的洞里虽很贫穷但是快乐，而住在城市虽富有但害怕。所以选该选D。
Last week, 169 Junior 1 students at No. 35 Middle School of Shenyang took their first no-teacher exam. After the teacher handed out the exam paper, he left the room and never came back. A student collected in the papers when the exam ended.
"That test was not only a test of knowledge, but also a test of moral (道德). We wanted to show students how important honesty (诚实) is," said the school's headmaster. The school says no cheating (作弊)happened in the test. Next year, it wants 80% of its exams to be without teachers. But students have different ideas.
"I was happy and excited during the exam because my teachers trusted (信任) me," said Lang Yudan, a 13-year-old girl in Class 11.
"Schools must trust students a lot not to use invigilators (监考人). But I think it is too early. Some students will cheat if there are no invigilators. And the students will not be able to ask for help when needed,” said Hua Sha.
"I don' t like having invigilators in exams. When they walk around the classroom, they make me nervous. I would get higher marks without them in the room because I would feel more relaxed," Liu Qingxi said.
"I think it's very important to have invigilators in exams. Many students want to check their answers with each other after they have finished papers. And they can also keep the classroom in order when something unusual happens. They may make me nervous, but I still think we need them," Shangguan Yuan said.
Not using invigilators may be a good idea. But before using it, schools must tell students the importance of honesty and try to find ways to solve something unusual in exams.
(?? ) 1. The passage mainly (主要地) talks about ______________.
A. how to pass an exam??????????? B. how to make students honest
C. whether there is cheating in exams?? D. whether invigilators are needed in exams
(? )2. No. 35 Middle School of Shenyang held a no-teacher exam to _________.
A. let the students have a good rest?? B. teach the students in a better way
C. help all the students pass the exam? D. find whether the students were honest
(?? ) 3 From what the students have said, we know _____________
A. invigilators really help them a lot??? B. all of them think it is a good idea
C. something unusual never happens in exams
D. not all of them agree with the headmaster
(?? )4. In the sentence "And they can also keep the classroom in order when something unusual happens" "they" refers to (指)_____________.
A. students??????? B. headmasters????? C. invigilators????? D. schools
(?? )5. Do? you think it’s a good idea to have no-teacher exams at your class?Why?
参考答案1D? 2D? 3D? 4C
Everyone wants to be healthy.You know food is very important.There is much healthy food.You can have more bananas,apples,oranges,tomatoes and lettuce(莴苣) because fruit and vegetables are good for you.But don’t eat too much chocolate.It’s not healthy food.Healthy food can make you grow and make you strong and happy.Remember there is a saying—An apple a day keeps the doctor away.Sports can also keep you healthy.Get up early and do some sports every day.Don’t be lazy.You will be healthy and happy.
1.Which is right? ?
A.Everybody is healthy.
B.We want to be healthy.
C.We are important.
D.We are happy.
2.What is healthy food? ?
A.Fruit and vegetables.
B.Bananas,apples and chocolate.
C.Fruit and chocolate.
3.Why is healthy food good for you? ?
A.It makes us happy.
B.It makes us grow strong.
C.It makes us grow and makes us strong and happy.
D.It makes us eat well.
4.“An apple a day keeps the doctor away.” means .?
A.you eat an apple every day and you can be healthy
B.the doctor runs away when you give him an apple
C.the doctor goes away when he sees an apple
D.the doctor goes away because he doesn’t like apples
5.What keeps you healthy? ?
A.Fruit and vegetables.
C.Healthy food and sports.
参考答案1B 2A 3C 4A 5C
You can not see any object unless light from that object gets into your eyes. Some of the things you see give off light of their own. The sun, the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light. Such things are luminous. Most of the things you see are not giving off light of their own. They are simply reflecting light that falls on them from the sun or some other luminous bodies. The moon, for example, does not give off any light of its own. It is non-luminous. You see it because sunlight falls on it and some of it reflects in our direction. So moon light is only second hand sunlight.
When you look at a book, it sends to your eyes some of the light which falls on it, and you see the book. If light could be kept out from where you are so that there would be no light for the book to reflect, then you could not see the book even with your eyes wide open.
Light travels so fast that the time in which it travels from the book you are reading to your eyes is so short as if there were no time at all. Light reaches us from the moon, which is about 380 000 kilometers away, in only a little more than a second.
1. You can see the book because_______.
A. your eyes are close to it ???????? B. it reflects some of the sunlight
C. it has light of its own?????????????? D. your eyesight can get to it
2. The underlined word “luminous” means_______.
A. visible??????? B. all colors?????????? C. giving off light????????? D. sunlight
3. Light traces about _________ kilometers per second.?????????
A.?380 000?? B.?300 000????? C.?400 000?????? D.?190 000
4. Which of the following is true?
A. The moment you open your eyes the light from the book travels to your eyes.
B. Light from the book is much shorter than that from the moon.
C. All the things you can see give off light.
D. Light travels so fast that there is no time for you to read.
5. What is the main idea of the passage????????????
A.??You can see and read a book because you open your eyes.
B.???Some objects are luminous, some not.
C.???You can see things because of light.
D.???Light travels very fast so you cannot notice it.
If you want to become a fluent(流利的)English speaker you should take some advice: There are four skills in learning English. They are reading, listening, speaking, and writing. The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening.
??? Read as much as you can. But your reading must be active. It means that you must think about the meaning of the sentence, the meanings of the unfamiliar words, etc. There is no need for you to pay much attention to grammars or try to understand all the unfamiliar words you come across, but the fact that you see them for the first time and recognize them whenever you see them, for example in other passages or books, is enough. It would be better to prepare yourself a notebook so you can write down the important words or sentences in it_
??? As for listening, there are two choices: besides reading, you can listen every day for about 30 minutes. You can only pay attention to your reading and become skillful at your reading, then you can catch up on your listening. Since you have lots of inputs in your mind, you can easily guess what the speaker is going to say. This never means that you should not practice listening.
??? For listening you can listen to cartoons or some movies that are specially made for children.? Their languages are easy. Or if you are good at listening you can listen to VOA or BBC programs every day. Again the thing to remember is being active in listening and preferably taking some notes.
??? If you follow these pieces of advice, your speaking and writing will improve automatically, and you can be sure that with a little effort they will become perfect.
1. According to the author, which should you improve first among the four skills?
??? A. Reading and writing.??? ??????????????? B. Reading and listening.
??? C. Writing and speaking.??? ???????????????????? D. Speaking and listening.
2. The underlined phrase "come across" in Paragraph 2 can probably be replaced by "_______".
??? A. meet by accident??? ??????????????????????????? B. discover
??? C. find on purpose??? ?????????????????????? D. look for
3. The author seems to agree with the view that_______.
??? A. everyone should listen to VOA or BBC programs every day
??? B. you needn't practice listening if you keep on reading every day
??? C. being good at reading is helpful in improving your listening
??? D. you should take notes of whatever you are hearing
4. The passage is mainly about how to_______.
??? A. choose suitable listening materials
??? B. deal with new words in reading
?? ?C. read as many English books as possible
??? D. become fluent in speaking and writing English
(an extract from Probuditi!)
Calvin waited outside Trudy’s bedroom. Then it happened—a scream, a very loud scream. Calvin ran to his room and dived into bed.
He heard Mama coming down the hall.
“Did you do this?” his mother asked. Calvin looked out from under the covers. His mother stood over him, holding a rubber spider.
“Do what?” he asked.
“You put that thing in my bed,” Trudy told him, stepping out from behind Mama.
“Don’t think that just because it’s your birthday you can get away with something like this,” Mama scolded (责骂).
“You do want your present, don’t you?” That wiped the smile off Calvin’s face.
“Course I do,” he said.
“Then you apologize (道歉).”
Calvin dropped his head. “Sorry Trudy,” he muttered (嘟囔).
“Here,” Mama said. “Happy birthday.” At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the matinee show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist. “You’ve got two tickets there,” Mama said, “and I know someone who’d really love to go along.” She smiled at Trudy.
“You don’t mean here, do you?” Calvin asked, eyeing his little sister.
“Well, that would be really nice. But those tickets are yours. If you want to ask somebody—” Calvin didn’t wait for his mother to finish. He rushed out of the house to cell Rodney, his pal next door, that the two of them were going to see Lomax the Magnificent.
1．Who screamed at the beginning?
A． Calvin. B． Calvin’s sister. C． Calvin’s friend. D． Calvin’s mother.
2．Calvin apologized to Trudy ________.
A． unwillingly B． truly C． happily D． excitedly
3．Calvin received his present ________.
A． in the kitchen B． in his bed C． inside the theatre D． outside his house
4．Calvin’s mother Rally wanted Calvin to ________.
A． ask his friend to the show B． find out what his friend thought
C． do what she thought was right D． watch the show without his sister
5．What is the best title for this passage?
A． Trudy’s Spider B． Mother’s Tickets
C． Calvin’s Birthday D． Rodney’s Present
1．根据Calvin waited outside Trudy’s bedroom. Then it happened—a scream, a very loud scream可知，故选B。
2．根据Calvin dropped his head. “Sorry Trudy,” he muttered (嘟囔)可知，故选A。
3．“Here,” Mama said. “Happy birthday.” At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the matinee show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist可知，故选A。
4．根据“Don’t think that just because it’s your birthday you can get away with something like this,” Mama scolded (责骂). “You do want your present, don’t you?” That wiped the smile off Calvin’s face以及“You’ve got two tickets there,” Mama said, “and I know someone who’d really love to go along.” She smiled at Trudy可知，他的妈妈想让加尔文做她认为正确的事情。故选C。
According to a recent study, there are about 70,000 blind children in Indonesia. Among them, 60 percent were not born blind. Iyehezkiel Parudani is one of them, who lost his eyesight by accident at age six. He now teaches English to blind students at the Pajajaran Special SchooL Iyehezkiel Parudani says learning English can help blind people feel better about themselves. "By learning English, they can be an English teacher, a translator, and a tour guide. " Students read using Braille (盲文). To write, they use special tools, too.?
Iyehezkiel Parudani says blind people should not let their physical disability influence their dreams. In 2008 , he got a chance to study at the University of Texas. Two years later, he got a master's degree in course development there.
"In the US, if I go to the university to study, everything is available - like e-books, Braille books. Here in Indonesia, you know, it’s difficult to find a reference book in e-book or in Braille.? We have to make it ourselves. In the US, I can move wherever I want because everything designed is really accessible for people with blindness. "
?Eha Lestari, one of his star students, says learning English has changed her life. She has already traveled to the US with the help of an Indonesia-U. S.? program. "I study English because I love English very much. I want to be a translator because I want to go to the other countries and then I want to meet some people from around the world. "
?Like her classmates, Eha loves to sing. Here, music is part of daily life. Even the students who do not study English can sing some American pop songs, such as Stand By Me , "Stand by me. Please stand, stand by me. Stand by me.... "
?Iyehezkiel Parudani says the song has special meaning to the students. "In our life, we need other persons. You have to stand by me. Without you standing by me, I'm meaningless. "
?1. According to what Iyehezkiel says, learning English can help blind students to ______ .
????? A. have more chances to get jobs???????????? B. visit English-speaking countries
????? C. get a master's degree easily????????????? D. read Braille books quickly
?2. The underlined word "accessible" in the third paragraph might mean ______ .
????? A. fun to use???????????????????????????? B. easy to reach
????? C. hard to break????????????????????????? D. safe to choose
?3. From the last two paragraphs, we can infer (推断) that the students? ______ .
????? A. sang songs side by side????????????????? B. achieved their dreams
???? C. had a meaningless life?? ?????????????????D. needed help from others
4. The best title for the passage may be ______ .
???? A. A Blind Girl Learning English?????????? B. Blind Children Singing Songs
???? C. A Blind Man Teaching English?????????? D. Blind Teachers Living by Me
参考答案1A? 2B? 3D? 4C
Exercise not only improves your appearance, but also improves your health. Health experts (专家) advise people to choose physical activities that they find fun. So, what are some of the most popular forms (形式) of exercise in the USA?
??? Walking tops the list. It is considered to be the way to get exercise. You can walk at any time and any place. Walking is also said to be the least harmful to the knees and feet. So, it’s a perfect choice for the old.
??? Another popular form of exercise is jogging. In the 1970s, Bill Bowerman brought jogging to the USA. He did so after seeing the popularity of the activity during a trip to New Zealand in the 1960s. He started the first jogging club in America. He also helped found Nike.
??? Swimming is also very popular. It was the second most popular sporting activity in America in 2008. The top activity was walking. When one is swimming, the whole body is put to work. It is said that swimming is good for people with special needs, like pregnant(怀孕的)women.
??? Dancing can also be a fun way to exercise. This is especially true for those who see exercise as something that they should do. A dance fitness programme called Zumba has grown in popularity in recent(最近的) years. It was created by Alberto Perez in Colombia in the 1990s. In 2001, he brought the programme to the USA. Since then, it has spread around the world.
1. Which of the following can be put in in Paragraph 2?
A. easiest???????? B. most expensive??? C. most difficult???? ?? D. coolest
2. From the fourth paragraph, we can learn that______.
A. swimming was not popular in 2008
B. swimming was more popular than walking in 2008
C. walking was the most popular form of exercise in 2008
D. it’s not good for pregnant women to go swimming
3. According to the last paragraph, we know that Zumba .
A. has a very long history???????????? B. is the name of a dance club
C. was created in the USA???????????? D. became popular not long ago
4. What is the passage mainly about?
A. The advantages of exercise.
B. Some popular forms of exercise in the USA.
C. The history of some forms of exercise.
D. Advice on how to choose the best form of exercise.
参考答案1.A 2.C 3. D 4. B
Satellites are an important part of our ordinary lives. For example, the information for weather forecasts is sent by satellite. Some satellites have cameras which take photographs of the Earth to show how clouds are moving .Satellites are also used to connect our international phone calls.
? Computer connections of the World Wide Web and Internet also use satellites. Many of our TV programs come to US through satellites. Airplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact location.
? We use satellites to send television pictures from one part of the world to another. They are usually 35，880 kilometers above the equator. Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place. This is because it is moving around the world at 11，000 kilometers an hour—exactly the same speed that the earth rotates. A satellite must orbit the Earth with its antennae facing the earth. Sometimes, it moves away from its orbit，So there are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right position .This usually happens about every five or six days.
? Space is not empty! Every week, more and more satellites are sent into space to orbit the Earth. A satellite usually works for about 10-12 years. Satellites which are broken are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to Earth to be repaired. Often，very old or broken satellites are left in space to orbit the Earth for a very long time. This is very serious because some satellites use nuclear power and they can crash into each other.
1.Which of the following is NOT done by satellites according to the passage?
?A. Sending information for weather forecast.???? B. Taking photographs of the Earth.
?C. Sending TV pictures.???????????????????? ?D. Providing food for airplane pilots.
2.What’s the speed the earth rotates at?
?A.35,880 kilometers per hour.???????????? ???B.335,880 kilometers per hour.
?C.11,000 kilometers per hour.???????????? ???D.110,000 kilometers per hour
3.Why does the satellite move around the world at the same speed as the Earth rotates?
A. In order to take photographs.????? ?B. In order to stay in a certain position in the orbit.
C. In order to move away from its orbit. D. In order to send television pictures.
4.What does the underlined word “This” in the 3rd paragraph refer to?
A. A satellite.???????????????????
B.A little rocket.
C. A satellite seems to stay in the same place in the sky.
D. The satellite puts the rockets in the right position.
5.Which is true of satellites?
A. A satellite usually works for about 10-12 years.
B .Every time a satellite gets broken，it is brought back to the Earth to be repaired.
C. A broken satellite is never left in space.
D. They often crash into each other.
Your computer has been playing music for years, one CD at a time. Now hundreds of songs can be stored in your PC if they' re in the MP3 format (格式).
What is it?
MP3 compressed(压缩) music into small computer files. You may download MP3 music several ways: Music can be downloaded from websites that have turned wide music libraries into MP3. Once MP3 music is on your PC’s hard drive, you can play it through your computer's speakers, "burn" it onto blank CDs or swap(交换) MP3 files with friends using e -mail.
Software needed to play and convert MP3 music is often free. Compact portable MP3 players start at around $ 40 and can hold hundreds of songs. A blank CD on which you can record music costs about a dollar.
MP3 turns your home PC into a jukebox(自动唱机) . Small MP3 players are the size of a deck of cards(一副牌), making it easy to take hundreds of songs with you.?
You may find that some websites only allow you to listen but you can't download music. Others let you download music but can't be copied to MP3 players. And a growing number of new CDs make it impossible to copy songs to a computer.
1. How can you get MP3 music?
A. By turning your home PC into a jukebox.???
B. By taking your own music or songs with you.
C. By copying songs to a PC through the speakers.
D. By downloading from websites, which have turned music libraries into MP3.
2. What is the closest meaning of the underlined word "burn"?
A. Copy.????? B. Play.??????? C. Store.??????? D. Change.
3. Which is NOT true according to the passage?
A. MP3 music is often free.
B. MP3 music can be "burned" onto blank CDs or be swapped with friends by e -mail.
C. MP3 music can be taken along while traveling.
D. A growing number of new CDs make it possible to copy songs to a computer.
4. How much will